Antena Căutare

Cum ai grijă de sănătatea ochilor copiilor. Regula de bază pe care ar trebui să o știe oricine

Vederea copiilor n-ar trebui să fie neglijată, mai ales în această perioadă, când aceștia sunt expuși ecranelor, fie că vorbim de tabletă, telefon, televizor, care emit o lumină nocivă. 

Ruxandra Luca, specialistul în pareting de la ”Neatza cu Răzvan și Dani”, a stat de vorbă cu medicul oftalmolog Roxana Cozubaș, care a dezvăluit care este regula de bază pentru a-ți păstra sănătatea ochilor.

”Copiii mici care citesc și scriu își iau poziția dreaptă, așa cum au învățat că este bine, iar în momentul în care termină temele ajung la 10-12 cm de caiet. Pe termen lung, acest lucru se va concluziona în dureri de cap, oboseală, copilul începe să-și piardă interesul. Pe lângă asta, ar trebui să fim atenți la cât timp își petrece copilul în fața ecranelor, care emit o sursă de lumină dăunătoare pentru ochii noștri.”, a declarat Roxana Cozbuaș.

”Există o regulă care zice 20-20-20. La fiecare 20 de minute trebuie să privești la 20 de picioare, care înseamnă vreo șase metri.”, a mai precizat ea.

Află mai multe amănunte despre cum le poți proteja vederea copiiilor, în clipul de mai sus!

Vaccinarea, la un pas de a deveni obligatorie. În ce situație sunt amendați părinții... Răzvan Simion, aproape în lacrimi, în direct, la TV!  Mesajul transmis de o tânără mamei ei: ”Mami, te voi sprijni mereu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x