Antena Căutare

Cartofii noi au fost scoși la vânzare pe tarabele din România. Cât a ajuns să coste un singur kilogram

Au apărut cartofii noi în piețele și supermarketurile din România. Iată cât trebuie să plătească românii pentru un singur kilogram!

Cartofii noi au fost scoși la vânzare pe tarabele din România. Cât a ajuns să coste un singur kilogram Galerie
Cartofii noi au fost scoși la vânzare pe tarabele din România. Cât a ajuns să coste un singur kilogram | Shutterstock

Cartofii noi sunt la mare căutare în această perioadă, aceștia fiind extrem de delicioși și ușor de introdus în diferite rețete, fiind o alegere ideală sub orice formă. Iată la ce preț îi găsești în marile magazine din țară!

Citește și: Localitatea din România unde cireșele sunt de trei ori mai ieftine. Este foarte aproape de București, iar românii dau deja năvală

Cât trebuie să plătească românii pentru un singur kilogram de cartofi

Leguma iubită de toți românii nu are un preț foarte ridicat, cu toate că nu este de la agricultorii din România, ci din străinătate. În marile supermarketuri de pe teritoriul țării noastre, cartofii noi au un cost destul de acceptabil.

Mai exact, la Carrefour și Auchan prețul este de 3,99 lei/kg. În schimb, pe Freshful, aplicație prin intermediul căreia românii își fac cumpărăturile, un kilogram de cartofi noi se ridică la prețul de 4,48 lei/kg. Mai mult decât atât, pe platforma online, cumpărătorii din țara noastră au parte și de o variantă de cartofi noi eco. Pentru aceștia clienții trebuie să scoată din buzunar suma de 10,49 lei/kg, potrivit unui site de știri.

Cu toate astea, cartofii noi sunt mai ieftini decât căpșunile. Românii care vor să cumpere primele căpșuni românești de anul acesta, vor fi nevoiți să plătească circa 20 de lei pentru un kilogram, dar producătorii autohtoni nu exclud posibilitatea să fie găsite și la 30 de lei/kg. Cele mai ieftine sunt la doar 12 lei kilogramul.

„În cazul în care doriți să le cumpărați din piață, gândiți-vă că se mai adaugă câțiva lei buni, pentru că și comercianții vor să câștige. La noi, la seră, costă 15 de lei kilogramul. În piață, s-ar putea să coste 20 de lei.”, a spus un producător de căpșuni din Argeș, potrivit ziaruldemuscel.ro, citat de romaniatv.net.

Citește și: Au apărut primele căpșuni românești pe tarabele din piețe. Cât a ajuns să coste un kilogram în 2024

Cât costă un kilogram de cireșe în Anglia. Prețul astronomic i-a îngrozit pe români

O româncă stabilită în Marea Britanie a observat faptul că în mediul online o mare parte dintre conaționații săi se plâng de prețurile uriașe de la tarabe, în timp ce ea consideră că în România nu sunt prețurile așa de mari cum spun oamenii.

Revoltată, românca s-a decis să compare prețurile și să le demonstreze internauților că țara noastră nu este cea mai scumpă, așa cum ei consideră.

„Am văzut zilele trecute pe net o doamnă care se plângea că în România sunt cele mai scumpe cireșe și că România e cea mai scumpă țară...

De curiozitate, am căutat și am aflat că, în țară, cireșele de mai se vând cu 60 de lei în supermarketuri și cu 25 - 30 de lei la comercianții de pe marginea drumului dintr-o comună ploieșteană...

Nu spunem că e ieftină viața în România, știm cu toții că nu e așa... dar cu siguranță ceea ce spunea doamna despre care v-am povestit era o exagerare... Păi, veniți doamnă la <<piața>> noastră din incinta Harrods (centrul Londrei) să vedeți și aici cum stau treburile... ”, spune, inițial, românca stabilită în Marea Britanie, citătă de Anunțul UK.

„Din păcate, nu avem o poză recentă să vă arătăm, dar vă spunem sub cuvânt de onoare: la Harrods e aproximativ trei lire sterline doar o singură cireașă! Adică vreo 17 - 18 Lei! Iar prețul pe kilogram e fix 165 de lire sterline (zilele acestea).”, a mai adăugat aceasta.

Astfel, românii care au văzut postarea femeii revoltate au putut afla faptul că un singur kilogram de cireșe poate ajunge la suma exorbitantă de aproximativ 955 de lei.

Temu este acuzat de practici înșelătoare. BUEC a depus plângere pentru manipularea utilizatorilor și pentru încălcarea r... Val de scumpiri în rândul carburanților. Începând cu 1 iulie românii vor plăti mai mult pentru un plin de motorină sau b...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x