Antena Căutare

FOTO! Citroen Tubik, duba viitorului

Se spune ca cine vrea sa-si creeze viitorul trebuie sa isi examineze trecutul. Cei de la Citroen si-au amintit de modelul Type H, produs pentru prima data in anul 1948 si fabricat pana la inceputul anilor 1980. Acesta i-a inspirat pe francezi sa dea nastere unui concept-surpriza pentru Salonul Auto de la Frankfurt, botezat Tubik.

Citroen Tubik incearca sa infatiseze pe de-o parte un automobil comercial de tip duba, realizat pentru transportul de pasageri, care masoara 4,8 metri in lungime, 2,08 in latime si 2,05 in inaltime.

Pe de alta parte, duba asta ar trebui sa ofere confortul unei limuzine pentru noua pasageri, care vor putea ocupa scaunele potrivite pentru a fi aranjate dupa bunul plac al fiecaruia dintre pasageri. Asta, in timp ce soferul este plasat intr-o cusca separata de restul interiorului. Tubik este un rezultat al proiectului Citroen Multicity si are ca obiectiv reinventarea calatoriilor placute. Te-ai fi asteptat la asa ceva?

Cei de la Citroen spun ca pasagerii isi pot aranja scaunele cum doresc, deoarece fiecare dintre acestea este independent pentru un confort maximum. Primul rand de scaune le permite pasagerilor sa calatoreasca in sensul de mers, dar exista si posibilitatea potrivirii scaunelor pentru a sta fata in fata cu ceilalti pasageri. Randul de scaune din mijloc poate sa gazduiasca pana la trei persoane sau, alternativ, poate fi transformat intr-o masuta sau intr-un pat in toata regula, asa cum se poate vedea in fotografiile din galeria preluata de pe topgear.ro.

Momentan, nu se cunosc detaliile tehnice ale acestui concept, cu exceptia faptului ca propulsia va fi asigurata de un motor care va utiliza tehnologia Hybrid 4, ca si proaspatul Citroen DS5.

sursa: topgear

Skoda Octavia E Line intra in productie, initial pentru teste... Taxa de prima inmatriculare auto, transformata in impozit din 2013!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x