Antena Căutare

Google a primit dreptul de a testa masinile care merg singure

Google a primit dreptul de a testa pe soselele din Las Vegas trei autoturisme care nu au nevoie de un sofer pentru a fi pilotate, informeaza Huffington Post.

Google a dezvoltat o tehnologie care functioneaza asemenea unui pilot automat si permite ca o masina sa mearga pe sosele fara ca in ea sa se afle o persoana.

Un autoturism Toyota Prius care foloseste aceasta tehnologie are montate mai multe lasere pe acoperis si in zona radiatorului. Cu ajutorul lor detecteaza prezenta pietonilor, a ciclistilor si a celorlalte autovehicule de pe sosele. Daca masina scapa de sub control, exista posibilitatea ca soferul sa preia comanda manuala a acesteia.

Pe parcursul testelor care vor avea loc pe strazile din Las Vegas este obligatoriu ca in fiecare masina sa se afle doua persoane: una pe scaunul soferului si una care sa monitorizeze pe un ecran traseul parcurs de autovehicul.

Foto: mirror.co.uk

Nissan a creat un model Juke in valoare de 590.000 de dolari... Prin noul facelift, Linea primeste un plus de eleganta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x