Antena Căutare

Incepe ofensiva electrica: i-MiEV, iOn si C-Zero, in productie!

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a anuntat inceperea productiei noii generatii de vehicule electrice, i-MiEV (a versiunii europeane - cu volan pe stanga), impreuna cu modelele electrice Peugeot iOn si Citroen C-ZERO ale grupului PSA Peugeot Citroen (PSA), la fabrica Mizushima.

La ceremonia de la fabrica Mizushima, Presedintele MMC, Osamu Masuko a declarat: "Au trecut 100 de ani de cand a inceput productia de serie a automobilelor cu motor cu combustie interna. Am facut primii pasi pentru urmatorii 100 de ani de industrie, cu i-MiEV. Astazi, prin demararea productiei pentru piata europeana facem cel de-al doilea pas in dezvoltarea la nivel mondial a industriei de vehicule electrice. Acesta este un pas important pentru industria de automobile si, in acelasi timp semnifica inceputul de e-mobilitate pentru Europa.

Cele trei vehicule electrice vor fi disponibile in 14 tari din Europa pana la sfarsitul anului, apoi, din anul fiscal 2011, vanzarile se vor extinde treptat si in celelalte tari.

In Romania, Mitsubishi i-MiEV va fi disponibil incepand cu primavara anului 2011.

Comparativ cu versiunea japoneza, versiunea europeana a modelului i-MIEV-ul a suferit modificari pentru a raspunde mai bine cerintelor reglementarilor din Europa ce includ: design nou pentru barele de protectie fata si spate, adaugarea unor sisteme de siguranta cum ar fi Controlul Activ al Stabilitatii (ASC), un nou selector pentru cutia de viteze.

Versiunea europeana a modelului i-MIEV are o autonomie de 150 km, in conditii conforme ciclului de testare European NEDC.

Ford GT: Cangurul turbat... Vezi cum arata noul Chevrolet Camaro NM Exclusive Edition...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x