Antena Căutare

Mazda o să lanseze primul motor pe benzină care va utiliza principiul de aprindere prin compresie

Mazda are o gamă de modele bazate pe tehnologii solide, extrem de apreciate de publicul larg. Însă, acum este timpul pentru SkyActiv-X, un motor unic în industria auto, care va ajunge pe mașinile de serie în 2019.

Mazda are o gamă de modele bazate pe tehnologii solide, extrem de apreciate de publicul larg. Însă, acum este timpul pentru SkyActiv-X, un motor unic în industria auto, care va ajunge pe mașinile de serie în 2019.

În cadrul strategiei Sustainable Zoom-Zoom 2030, alături de alte planuri pentru viitor, Mazda a anunțat că va lansa un motor unic în industria auto. Sub denumirea SkyActiv-X, propulsorul este primul comercializat în serie care folosește aprinderea prin compresie, în interiorul său amestecul de aer și combustibil aprinzându-se spontan prin compresia pistonului.

Metoda nouă de combustie, denumită Spark Controlled Compression Ignition, a surmontat două probleme care împiedicau comercializarea motoarelor pe benzină cu aprindere prin compresie: maximizarea zonei în care aprinderea prin compresie este posibilă și obținere unei tranziții ușoare între aprindere cu scânteie și cea prin compresie.

Dacă vrei să îți cumperi o mașină pe benzină, pe CarZZ.ro ai peste 28.000 de oferte din care poți alege.

Această nouă metodă de alimentare a mașinii combină avantajele motoarelor pe benzină și diesel pentru a obține performanțe extrem de bune ce țin de ecologie, putere și accelerație.

Aprinderea prin compresie și un compresor montat pentru a îmbunătăți economia de combustibil livrează un răspuns superior al motorului și cresc cuplul cu 10-30% față de generația actuală de motoare pe benzină SkyActiv-G.

Vezi cele mai noi oferte cu mașini Mazda scoase la vânzare pe CarZZ.ro.

Atenție, șoferi! Cursul de prim ajutor devine obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere?... Vrei să conduci ecologic? Iată cinci sfaturi utile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x