Antena Căutare

Spune-i nebuniei pe nume: Gumball 3000

Gumball 3000 este asemenea locului de joaca la care iti petreceai ore intregi din zilele copilariei tale. Spre deosebire de balansoare, leagane si alte “gadget-uri” caracteristice varstei mici, la Gumball 3000 se folosesc masini puternice, de sute de mii de euro, vopsite kitschios si conduse iresponsabil de catre oameni infantili, pe jumatate beti.



Raliul nu are niciun scop pur competitional, iar cele 120 de masini iau parte mai degraba la un road trip decat la un concurs in care sa conteze timpii de parcurgere a traseului. Primul Gumball 3000 a avut loc in 1999, la initiativa lui Maximilion Cooper, iar acum, la 11 ani de la aparitie, a devenit un fenomen extrem de controversat din cauza comportamentului participantilor. De foarte multe ori, masinile din Gumball au fost confiscate din cauza depasirii limitei legale de viteza, iar in 2007, in Macedonia, doi soti care circulau in modestul lor Vw Golf, au fost spulberati de un Porsche 911.

Spre disperarea autoritatilor locale din zeci de orase, nebunii de la Gumball 3000 pleaca si anul acesta la plimbare. Raliul a fost deschis cu o parada a masinilor participante, desfasurata in centrul Londrei. Nu e clar cat de nebagat in seama trebuie sa fii, ca sa pornesti la drum cu un Rolls Royce roz, sau cu un Ferrari 458 Italia complet cromat, dar vedete precum Jay Kay sau Xzibit sunt obisnuiti ai evenimentului. Anul acesta, cohorta de bogatasi infantili va trece prin Olanda, Danemarca si Suedia, pentru ca apoi sa ajunga la New York. Atata timp cat banii de amenzi si de benzina sunt o resursa inepuizabila, distractia e garantata.

Sursa: topgear.ro

Audi R8 GT il lasa pe Iron Man cu buza umflata... Scapa de aglomeratie cu JatPack!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x