Antena Căutare

Trucul care te scapă de orice problemă în sezonul rece. Cum previi îngheţarea şi aburirea geamurilor de la maşină. E mai simplu decât ţi-ai fi putut închipui!

Una dintre cele mai mari probleme ale şoferilor în sezonul rece o reprezintă aburirea geamurilor de la maşină. De asemenea, când temperaturile scad sub 0 grade, parbrizul îngheţat se dovedeşte a fi un real chin pentru conducătorii auto

Una dintre cele mai mari probleme ale şoferilor în sezonul rece o reprezintă aburirea geamurilor de la maşină. De asemenea, când temperaturile scad sub 0 grade, parbrizul îngheţat se dovedeşte a fi un real chin pentru conducătorii auto

Din fericire, există câteva trucuri care te ajută să scapi de aceste probleme pentru totdeauna. Pentru a da jos gheaţa de pe geamuri, fără să-ți mai înghețe mâinile, trebuie să faci o soluţie din spirt, apă și detergent de vase. Pune 2/3 spirt, 1/3 apă și o lingură de detergent de vase lichid într-o sticlă de circa 500 ml, care să aibă un capăt cu dispozitiv de spray. Amestecă ingredientele și aplică lichidul pe parbrizul înghețat. Lasă-l să acționeze câteva secunde, iar gheața va dispărea.

Cum previi îngheţarea şi aburirea geamurilor:

– Şterge geamurile cu o soluţie de oţet şi apă (trei părţi de oţet la o parte de apă).
– Acoperă geamurile cu o pătură (sau cu o folie specială care previne îngheţul).
– Foloseşte soluţie specială anti-îngheţ pentru geamuri.
– Şterge geamurile o dată pe săptămână. Geamurile murdare se aburesc mult mai repede decât cele curate întrucât murdăria atrage umezeala.
– Evită lucrurile ude (umbrelă, haine ude de la sport), iar dacă ninge, scutură-ţi bine bocancii înainte de a te urca în maşină.

Metoda „sărată”:

Dacă ai un prosop mai vechi în casă îl îmbibi în apă cu sare şi îl laşi peste noapte. În cazul în care nu ai suficientă sare în casă, poţi prepara o soluţie din alcool şi apă, jumătate din cantitatea alcoolului, pe care o dai de seară pe parbriz.

Dacă te ocupi de seară de maşină, ai toate şansele că dimineaţa să pleci rapid cu maşina fără să mai pierzi timp inutil.

Ce prețuri va avea noul BMW M5 pentru România... De ce fiecare automobil trebuie dotat cu anvelope de iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x