Antena Căutare

ZiL, marca preferata de nomenclatura sovietica, renaste

Oficialii rusi ar putea, in curand, sa schimbe limuzinele Mercedes cu unele autohtone, a caror istorie isi are izvorul in era Sovietica, daca se ajunge la un acord cu compania auto ZiL de a relua productia la fabrica din Moscova.

Un purtator de cuvant al companiei a precizat ca nu poate da detalii, dar a mentionat ca ZiL este oricand gata de munca.

Limuzina ZiL a devenit un simbol al nomenclaturii sovietice deoarece membri importanti ai Partidului Comunist calatoreau in URSS numai cu aceasta marca. Restul foloseau Volga.

De la caderea comunismului insa, oficialii s-au indreptat spre masini mai confortabile si moderne, de productie germana. Marcile preferate: Mercedes si BMW.

Un oficial al departamentului de stiinta si industrie de la Moscova arata ca noile limuzine guvernamentale ZiL vor mentine designul traditional sovietic, dar vor avea tehnologie moderna. Acesta a precizat ca productia poate incepe imediat.

Ultimul model care a iesit de pe poarta fabricii ZiL a fost 41047, o limuzina cu sapte locuri, produsa intre 1985 si 2002. Masina cantarea 3.550 de kilograme si era dotata cu un motor de, atentie, 7.7 litri, V8, care dezvolta 315 CP. Transmisia era asigurata de o cutie de viteze automata, cu trei rapoarte. In aceste conditii, limuzina atingea o viteza maxima de 190 km/h.

In 2005, producatorul rus a mai avut o tentativa de revenire, prezentand conceptul ZiL-4112. Masina nu a ajuns insa in productia de serie.

Ford F150 SVT Raptor: americanii nu se dezmint!... Range Rover alb, pe genul Vatican...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x