Antena Căutare

3 semne că a crescut apetitul pentru piața imobiliară din România

Conform datelor înregistrate în prima jumătate a acestui an se simte o intensificare a interesului pentru segmentul rezidențial. Iată 3 semne care indică creșterea interesului românilor pentru piața rezidențială:

Conform datelor înregistrate în prima jumătate a acestui an se simte o intensificare a interesului pentru segmentul rezidențial. Iată 3 semne care indică creșterea interesului românilor pentru piața rezidențială:

  • Apariția tot mai multor jucători pe această piață.

Conform datelor înregistrate de specialiști, numărul agențiilor imobiliare active în România s-a majorat cu 28% în decursul ultimelor 12 luni, din iunie 2016 până în iunie 2017. Astfel, în orașele din România activează în prezent 3.508 agenții imobiliare, ceea ce reprezintă o premieră pentru piața locală în ultimii zece ani.

Dintre principalele centre regionale ale țării, piața din Constanța a crescut cel mai mult (ca pondere): aici, numărul firmelor de profil este cu 70% mai mare decât în urmă cu un an; pe locul al doilea în clasament se situează Brașovul, cu un avans de 37%, urmat de Cluj-Napoca (+30%), Iași (+26%), București (+12%) și Timișoara (+10%). Totuși, în cifre absolute, cele mai multe agenții imobiliare se află în București. Cu 1.030 de firme care prestează astfel de servicii,

  • Capitala cumulează aproape o treime din jucătorii activi la nivel național.

Totuși, liderii din domeniu atrag atenția asupra necesității profesionalizării acestei piețe. Dacă vrei să te muți în București, pe Lajumate.ro găsești peste 65.000 de oferte cu proprietăți de vânzare.

  • Un semn al creșterii cererii pentru proprietățile rezidențiale este, desigur, și evoluția prețurilor.

Suma medie solicitată pentru apartamentele (noi și vechi) scoase la vânzare în toată România a consemnat un avans de 6,7% în prima jumătate din 2017, până la 1.120 de euro pe metru pătrat util (față de 1.050 de euro pe metru pătrat util la sfârșitul lui decembrie 2016). Cea mai mare creștere, de 10%, a avut loc în Cluj-Napoca, la mică distanță situându-se Iașiul, cu un avans de 9,6%. Următoarele poziții în topul marilor orașe ale țării sunt ocupate de Timișoara (+8,2%), Constanța (+7,3%), Brașov (+6,2%) și București (+5,4%).

2017 aduce mai multe sau mai puține locuințe noi pe piață?... Programul Prima Casă a schimbat piața imobiliară radical. Cele mai multe construcții aduc pe piață apartamente cu 2 came...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x