Antena Căutare

Începe sezonul angajărilor în turism. Cât câștigă un barman, ospătar sau bucătar

Odată cu primăvara vin și ofertele angajatorilor în turism. Aceștia caută oameni pentru joburile de vară din plin sezon.

colaj tânără cu pălărie care ține o portavoce în mână, cameristă în camera de hotel, tânără barista care îi arată tehnica unui alt tânăr Galerie
Domeniul HoReCa își deschide porțile pentru sezonul estival 2024 | Shutterstock

Hotelierii, managerii de restaurant sau de cafenele sunt în plin proces de recrutare, pregătindu-se pentru sezonul estival.

Citește și: Locul de muncă plătit regește, cu până la 3.000 de euro pe lună. Angajatorii caută români muncitori

Începe sezonul angajărilor în turism. Cât câștigă un barman, ospătar sau bucătar

Angajatorii din domeniul HoReCa au început să caute personal pentru lunile de vară. Potrivit Libertatea, pe platforma eJobs, sunt deschise peste 2.500 de joburi în domeniul respectiv.

Citește și: O femeie va primi compensație financiară de la fostul soț pentru munca depusă în casă. Ce au spus magistrații

„HoReCa este un sector afectat de un nivel ridicat de fluctuație a personalului. În acest context, companiile din domeniu au fost printre primele care au apelat la soluția importului de candidați, în special din țările asiatice.

Citește și: Reacția unei studente după ce a vrut să se angajeze la un supermarket. A fost îngrozită când a aflat salariul

În acest moment sunt deschise peste 2.500 de joburi în sector pe platforma eJobs”, precizează Roxana Drăghici, șefa de vânzări la eJobs.

Citește și: O profesoară de limba engleză a renunțat locul de muncă după ce elevii și părinții au descoperit poze cu ea în ipostaze indecente

Pe baza datelor introduse în Salario, care este o platformă de comparare a salariilor, s-au putut extrage următoarele informații privind veniturile lunare ale angajaților din domeniul HoReCa.

Citește și: Ce salariu primește un medic în Irlanda VS. un medic în România. Un român stabilit în această țară și-a făcut public venitul

Astfel, un ospătar câștigă în medie 2.900 de lei, salariu net, în timp ce un bucătar câștigă în medie 4.000 de lei, salariu net.

Citește și: O româncă cu o meserie mai puțin populară în rândul femeilor i-a impresionat pe italieni. „Nu m-aș fi gândit niciodată”

Totodată, un barman câștigă în medie 2.800 de lei, salariu net. Acesta este și salariul net al unui barista. Potrivit sursei menționate anterior, o cameristă câștigă în medie 2.600 de lei, salariu net.

Citește și: Un tânăr spune că are un salariu de 40.000 de lei pe lună, pentru un job pe care nu-l vrea nimeni. Cu ce se ocupă

În ciuda faptului că este un domeniu în care nivelul de fluctuație a personalului este unul ridicat, după cum precizează șefa de vânzări de la platforma de angajare menționată, cererea și oferta este în fiecare an în creștere.

Salariile diferă însă în funcție de postul ales, dar și de zona în care activează compania respectivă. De asemenea, diferă și în funcție de experiența fiecărui candidat. În timp ce unele joburi nu necesită experiență, altele, precum barista, trebuie făcute de oameni care și-au câștigat îndemânarea de-a lungul timpului.

Citește și: Cât câștigă o manichiuristă din București într-o zi. Suma i-a surprins pe mulți: „Eu ca inginer nu fac atâția bani în afara țării”

Odată cu creșterea temperaturilor, pregătirile de pe litoral sunt în toi. Angajatorii se pregătesc, dorind să formeze cât mai rapid un număr suficient de angajați încât să formeze echipe care să satisfacă nevoile clienților - tot mai numeroși.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x