Antena Căutare

Euro in deriva, cel mai mic nivel din ultimii patru ani

Cursul monedei euro a coborat, astazi, la cel mai scazut nivel din ultimii patru ani, pe fondul ingrijorarii privind datoria tarilor din zona euro. Cancelarul german Angela Merkel a declarat ieri ca europenii "nu au facut decat sa castige timp" prin ajutorul financiar acordat Greciei.


Pietele asiatice au suferit corectii importante, investitorii fiind ingrijorati dupa evolutia de la sfarsitul saptamanii trecute a burselor din Europa.

Bursa din Tokyo a inchis luni cu o scadere de 2,17%, indicele principal Nikkei coborand la cel mai mic nivel din ultimele doua luni.

La jumatatea sedintei de tranzactionare de luni, bursa din Tokyo pierdea 1,98%, cea de la Sydney cobora cu 2,82%, la Shanghai actiunile au scazut cu 2,60%, la Hong Kong cu 2,47%, la Taipei 2,20% si la Bombay cu 1,57%.

Vineri, moneda unica europeana se depreciase la cel mai mic nivel din ultimele 18 luni in raport cu dolarul american, pe fondul speculatiilor ca masurile de reducere a deficitelor adoptate de unele state europene vor submina cresterea economica.

Vanzarile de masini noi au scazut cu peste 50% in 2010, in ciuda programului Rabla... Euro se dezintegreaza si ne scumpeste carburantii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x