Antena Căutare

Isarescu: Incasarile bugetare sunt reduse din cauza sistemelor fiscale “ciuruite” de exceptii

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca sistemele fiscale din Romania sunt "ciuruite" de o lunga lista de exceptii, care scad eficienta incasarilor bugetare, iar acestea sunt extrem de reduse pentru cata bogatie se crede ca exista in tara. El a explicat ca nefiscalizarea terenurilor sau fiscalizarea intr-o masura foarte redusa a fost unul dintre motivele care au condus la boomul imobiliar.

"In 2000 am propus sa se impoziteze pamantul. Mi s-a spus ca nu se poate, este an electoral. Nefiscalizarea pamantului a fost una din sursele boomului imobiliar. De-aia ne uitam jenat la pamanturile de pe marginea soselelor din Romania, care nu arata deloc bine, sunt campuri nelucrate, care asteapta castiguri speculative", a spus Isarescu, care a mentionat ca proprietatile au fost si au ramas defectuos impozitate.

Seful bancii centrale a afirmat ca Romania are in prezent o economie nefiscalizata de aproximativ 20%-25% din PIB.

"Ea este introdusa in PIB-ul Romaniei. De aceea, cand raportam venituri de 30% din PIB, cifra nu este de 30%, cifra corecta, daca dam la o parte zona nefiscalizata rurala, ar trebui sa fie 40%. Dar aceasta zona nefiscalizata beneficiaza de serviciile statului", a explicat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Sursa: Financiarul

Proiect: Guvernul dubleaza si, chiar, tripleaza impozite pe cladiri... Piata de advertising pe mobil: Google da dureri de cap Apple...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x