Antena Căutare

Jeffrey Franks: Economia Romaniei va creste cu 3,6% in 2011

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului cu Romania, anticipeaza ca economia romaneasca va inregistra un avans de 3,6% in 2011, dupa ce in acest an se va consemna o crestere zero sau chiar usor negativa. El a reiterat ca datele pentru primele luni din acest an s-au plasat sub asteptarile FMI, atat din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cat si din evolutia slaba a partenerilor comerciali ai Romaniei.

Totodata, Franks a anuntat ca Executivul s-a angajat sa faca o serie de reforme structurale, printre care modificarea legii finantelor publice locale si aprobarea legii salarizarii unice, ceea ce ar permite reducerea deficitului bugetar pana la 4,4% din PIB in 2011.

"Legea finantelor publice locale ar trebui modificata pana la sfarsitul lunii septembrie pentru a imbunatati performanta la nivel local si pentru a asigura o distribuire fiscala echitabila la toate nivelurile guvernamentale", a spus Franks.

Seful misiunii FMI a mai subliniat ca este important ca legea salarizarii unice sa fie aprobata tot pana in septembrie 2010.

La randul sau, Fabienne Ilkowitz, reprezentantul Comisiei Europene in delegatia FMI, a recunoscut ca Romania a facut progrese in ceea ce priveste reformele, respectiv aprobarea de catre Parlament a legii responsabilitatii fiscale, si se asteapta ca legea salarizarii unice si cea a pensiilor sa fie aprobate in curand.

"Aceste masuri ar trebui sa duca la coborarea tintei de deficit bugetar pana la 4,4% din PIB anul viitor", a explicat Franks.

Printre masurile pe care oficialul FMI le considera importante si care trebuie implementate se numara intensificarea eforturilor de reducere a evaziunii fiscale, diminuarea costurilor pentru intreprinderile publice de stat si noi actiuni pentru reducerea ineficientei si risipei in sistemele de educatie si sanatate.

Sursa: www.financiarul.com

Bancile au relaxat dobanzile la credite, nu si conditiile... Pe ce am irosit banii de la FMI si banci? 23 mld. € s-au dus in „cheltuieli publice“...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x