Antena Căutare

Românii care muncesc în Anglia resimt problemele din Regat. Lira sterlină a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii şase ani

Lira sterlină a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii şase ani după ce primarul Londrei şi-a anunţat sprijinul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Lira sterlină a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii şase ani după ce primarul Londrei şi-a anunţat sprijinul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Subiectul dezbină profund partidul conservator: aşa-numitul Brexit este susţinut şi de şase membri ai guvernului.

Premierul David Cameron pledează, însă, pentru rămânerea în Uniune. Lira sterlină a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii şase ani după ce primarul Londrei şi-a anunţat sprijinul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, este unul din cei mai populari oameni politici britanici. Tabăra care doreşte părăsirea Uniunii Europene capătă astfel liderul carismatic care-i lipsea.

"Ultimul lucru pe care l-aş fi dorit ar fi fost să mă ridic împotriva lui David Cameron sau a guvernului, dar, cu multă părere de rău, nu cred că pot face altceva: voi milita pentru grupul "Votaţi Ieşirea"", a mărturisit primarul Londrei.

Opţiunea primarului l-a luat prin surprindere chiar şi pe tatăl său, fost europarlamentar, care susţine, dimpotrivă, rămânerea Marii Britanii în Uniune.

Analiştii cred că Johnson urmăreşte să devină liderul conservatorilor, dacă David Cameron va pierde referendumul şi va fi nevoit să se retragă. Premierul a pledat ferm pentru rămânerea în Uniune în Camera Comunelor, în care a fost ales, de curând, şi Boris Johnson.

Mai mulţi şefi de stat şi de guvern străini s-au pronunţat, de asemenea, pentru rămânerea Marii Britanii în Uniune. Cameron a declarat, în parlament, că singurul lider străin care ar putea dori Brexitul ar fi Vladimir Putin.

Românii au descoperit Paulownia, afacerea care te transformă în miliardar peste noapte. Zeci de oameni au reușit!... Decizie ȘOC! Batoanele de ciocolată Mars şi Snickers vor fi retrase de pe piață în 55 de ţări, inclusiv în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x