Antena Căutare

Ministerul Economiei scoate la vanzare si industria de aparare

Pentru a mai face rost de ceva bani la buget, Ministerul Economiei incearca sa privatizeze si cateva unitati din industria de aparare. Este vorba de Avioane Craiova, care a mai avut cateva tentative de privatizare, IAR Ghimbav, care a mai fost curtata de marii producatori de elicoptere, dar si de Romaero sau IOR SA. De reorganizare s-a vorbit in cazul Companiei Nationale Romarm si cele 16 societati comerciale din subordine, al Santierului Naval Mangalia, al SC Constructii Aero­nautice Brasov, dar si al SC Uzina Meca­nica Orastie.

Ministerul Economiei a stabilit re­cent o strategie privind administrarea, atragerea de investitii si valorificarea de actiuni la operatorii economici aflati sub autoritatea sa.

Un capitol aparte este dedicat masurilor care vor fi luate in cazul unitatilor din industria de aparare din subordinea ministerului.

Astfel, in document se arata ca „se vor derula activitati de atragere de inves­titii prin parteneriate si/sau valo­rificarea printr-una din metodele pre­vazute de legis­latia in vigoare (priva­tizare, in cazul in care este vorba de societati comerciale, vanzare de active, vanzare de parti­cipatii, dare in plata in contul unor datorii la bugetul local sau la bugetul de stat, executare silita), a societatilor sau a unor capa­citati, ramase dupa separarea capa­citatilor militare, con­siderate viabile avand in vedere si incidentele preve­derilor legale in vigoare specifice con­curentei si aju­torului de la stat".

Tot articolul, in Financiarul

Credit Europe Bank a restituit primele sume clientilor pagubiti din Brasov... Romania lui Boc: inflatie peste asteptari; investitii -30%; datorie externa de 87 mld. €...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x