Antena Căutare

Piata imobiliara, relansata in urmatorii doi-trei ani

Criza a daramat practic piata imobiliara din Romania. Loviti din toate partile, investitorii au redus preturile, au scazut chiriile si au iesit pe piata cu oferte speciale. Dar chiar si asa, este cel mai bun moment acum sa cumparam o casa sau un teren? Vezi ce spune specialistul!



"In 2010, in Bucuresti, au fost scoase la vanzare 30.000 de apartamente, din care s-au vandut numai 10%, daca s-au vandut... Oferta exista, dar nu exista cerere", a declarat Elena Cristian.

Specialistul a comentat posibilitatile de revenire ale pietei imobiliare din Bucuresti. "Puterea de cumparare a scazut foarte mult. Daca ne raportam la perioada de boom din 2007 si prima jumatate a anului 2008 este clar ca nu o sa ne mai intalnim cu o astfel de situatie pe piata imobiliara. A fost o perioada cand se cumpara orice si cand se licita. Abia peste doi trei ani putem vorbi despre o piata imobiliara relansata. E greu de crezut ca piata imobiliara se poate relansa in acest an, personal nu cred asta", a apreciat redactorul sef adjunct al ziarului Financiarul.

Potrivit jurnalistului, in conditiile in care au scazut preturile apartamentelor este recomandata cumpararea imobilelor nou construite.

"Preturile au scazut mai mult la apartamentele vechi, dar nu destul de mult. S-au ieftinit garsonierele, dar nu suficient. Inca mai sunt scoase la vanzare garsoniere cu 40-50 de mii de euro. Cred ca atunci cand cumperi o locuinta trebuie sa te raportezi si la ofertele din jur. De ce sa nu cumperi o locuinta noua daca are un pret asemanator, decat sa cumperi o locuinta care a fost construita acum 20-30 de ani, care in momentul cand tu vei termina rata la apartament va fi foarte veche, greu de intretinut, si va avea nevoie de multe investitii", a precizat expertul.



Foto: Intactimages

FMI vrea sa stie daca ne putem finanta deficitul... Leul s-a apreciat in raport cu euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x