Antena Căutare

Scumpiri in lant la carburanti. Isarescu: Majorarea pretului, nejustificata!

Carburantii isi continua trendul ascendent la capitolul preturi. Aproape in fiecare zi soferii platesc mai mult pe un plin. Cel mai scump sortiment a ajuns la unele benzinarii la 6 lei. Si de aici scumpirile in lant sunt de neoprit.

Companiile din Romania furnizoare de carburanti au majorat inca o data pretul carburantilor cu pana la 9 bani pe litru. Motivul invocat este cresterea cotatiilor barilului de petrol.

Guvernatorul BNR, Mugur Iasarescu, sustine insa ca preturile la carburanti nu ar trebui sa cresca foarte mult.

"Exista probabilitatea revenirii la pretul titeiului undeva sub 100 de dolari pe baril. Sa speram ca o corectie in acest sens sa o sufere si preturile la carburantii interni. Mai devreme sau mai tarziu. Oricum, motivarea cursului dolarului nu mai exista, leul s-a apreciat fata de dolar si chiar fata de euro cu aproape 7%", a declarat Mugur Isarescu.

Premierul Emil Boc a cerut Fiscului si Consiliului Concurentei sa cerceteze cauzele majorarii preturilor la carburanti. In schimb, alti membri ai cabinetului nu par ingrijorati de scumpiri.

Ministrul comunicatiilor Valerian Vreme, a glumit chiar pe marginea subiectului. "Asta e. Vom incerca sa ne miscam mai putin in spatiul real si sa folosim mai mult internetul", a afirmat Vreme.

Anul trecut in martie, pretul carburantilor depasea pragul psihologic de cinci lei pe litru. De atunci, companiile petroliere au tot scumpit benzina si motorina.

Sursa: Antena3

Mieii de Paste, la preturile de anul trecut... Leul se mentine stabil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x