Antena Căutare

Seful BCR compara Romania cu „Frumoasa din padurea adormita”

Presedintele BCR, Dominic Bruynseels, a comparat Romania cu „Frumoasa din padurea adormita” si pe investitorii straini cu printul care o salveaza, scotand-o din somnul adanc in care a fost trimisa, adica din recesiune.

"Romania este o frumoasa din padurea adormita. Sa va spun o poveste. Odata a existat o printesa frumoasa care se numea Romania si avea numeroase daruri - frumusete, petrol, pamant, oameni, Dunarea", a spus Bruynseels miercuri, la o conferinta organizata de Consiliu Investitorilor Straini (CIS) si ASE Bucuresti.

Bruynseels a spus ca atunci cand printesa a implinit 18 ani a fost inchisa intr-un castel de vrajitoarea deghizata in consum si deficite nesustenabile, si a cazut in "somnul dulce", adica in recesiune.

"Dupa ani a venit un print din afara tarii, care a aflat de poveste, si era plin de bani, si a intrat in castel la printesa, a cazut in genunchi in fata ei, a sarutat-o, ea s-a trezit si au trait impreuna pana la adanci batraneti", a afirmat Bruynseels.

Seful BCR a adaugat ca povestile nu se intampla in viata reala, unde Romania se afla intr-o cursa pentru atragerea investitiilor straine si revenire cu 191 de state.

"Bicicleta noastra nu merge rea bine. In aceasta cursa suntem la finele plutonului european", considera Dominic Bruynseels.

Acesta s-a referit la masurile propuse de Consiliul investitorilor straini pentru relansarea cresterii economice in Romania si a mentionat ca implementarea acestora este "in progres", mentionand ca investitorii straini vor continua sa puna presiune pentru adoptarea acestora.

CIS a propus autoritatilor, in luna octombrie, un set de 12 masuri care ar avea ca efect cresterea Produsului Intern Brut al Romaniei cu 11,6% pana in 2015, in termeni reali, crearea a 250.000 de locuri de munca si majorarea veniturilor bugetare cu 8,5%.

Contributia la PIB a companiilor cu capital strain care activeaza in Romania este estimata de statisticile oficiale la aproximativ 30%.

Sursa: Antena3

Foto: chipandco.com

Haos in sistemul contabil! Guvernul a reusit sa imparta 2010 in doi ani fiscali... FMI: Risc de scumpiri la alimente si energie in Romania, pentru 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x