Antena Căutare

Traian Basescu: "Romania primeste doar 4% din aurul extras de la Certej"

Romania va primi doar 4% din aurul care urmeaza sa fie extras din zacamantul de la Certej, judetul Hunedoara. Astfel, aurul nu va ajunge in tezaurul BNR, asa cum promitea presedintele Traian Basescu.


20% din off-shore-ul detinut de grec apartine unor persoane necunoscute, cel mai probabil romani, care se vor bucura de o bucata din afacere, scrie decenews.

Compania care urmeaza sa exploateze zacamintele de aur de la Certej este Deva Gold SA, din care statul roman detine doar 20%. Restul de 80% apartine unui offshore din Barbados, Deva Gold Limited, potrivit decenews.ro.

Secretarul de stat Alexandru Patruti, presedintele Agentiei de Resurse Minerale, a vorbit despre zacamantul de la Certej, judetul Hunedoara, la o zi distanta de discursul in care presedintele Traian Basescu a anuntat ca Romania va mai exploata 2 zacaminte aurifere. El a anuntat ca de acolo pot fi extrase mai mult de 50 de tone de aur.

Firma care va exploata aurul este listata pe Bursa din Toronto. Desi activitatea nu a inceput, valoarea actiunilor a crescut de 5 ori, in ultimele doua luni. In urma anuntului facut de presedintele Traian Basescu, este de asteptat ca actiunile sa creasca si mai mult.

Articolul continuă după reclamă

Statul roman va primi insa numai 4% din aurul care urmeaza sa fie extras, conform datelor intrate in posesia jurnalistilor de la decenews.ro.

Offshore-ul care va lua partea leului in urma exploatarii minei de la Certej este controlat de catre afaceristul Dimitrios Koutras. El a mai facut afaceri cu liderii PDL. Una dintre societatile acestui grup a incheiat un contract cu fostul ministru democrat-liberal al transporturilor, Radu Berceanu, pentru constructia tronsonului de autostrada Ploiesti-Brasov. Contractul nu a mai fost realizat.

20% din off-shore-ul omului de afaceri grec ar apartine unor necunoscuti, probabil romani, mai scriu cei de la decenews.ro.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 5,3%... Gazprom a raportat un profit colosal de 16 miliarde de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 10: Înghețată cu 3 arome de fructe (cea mai rapidă rețetă)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 10: Înghețată cu 3 arome de fructe (cea mai rapidă rețetă) Miercuri, 05.06.2024, 10:02
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x