Antena Căutare

Viitorul Orange Romania, sub semnul intrebarii

Un nou minus trimestrial pe piata din Romania ( -6% la venituri, 222 milioane de euro), coroborat cu prognoze sumbre pe piatele din UE, ii determina pe sefii France Telecom sa ia in considerare o concentrare pe pietele din Africa si Orientul Mijlociu, dar si o cantarire a viitorului business-ului in tara noastra si in alte piete europene.

Declaratiile directorului financiar al grupului FT, Gervais Pellissier, citat de Bloomberg sunt si mai confuze, plutind insa la granita declaratii politice - avertismente economice.

Pe langa Franta, Polonia si Spania, "toate celelalte tari sunt incluse in aceasta evaluare", care are scopul de a examina oportunitatile de consolidare, dar si de vanzare a operatiunilor, a precizat Pellissier. De fapt, oficialii francezi reiau o serie de declaratii, pe aceeasi tema, facute in ultimele saptamani, noutatea fiind insa si aparitia Romaniei pe aceasta lista.

Vanzarile companiei pe pietele europene mici au crescut cu numai 1,2% in primul trimestru al acestui an, fata de un avans de 5,8% in Africa si Orientul Mijlociu, cu exceptia Egiptului, potrivit raportului financiar prezentat azi de France Telecom.

"Devine tot mai important sa mergi catre pietele emergente pentru a gasi factori de crestere", a comentat pentru Bloomberg un analist al Norddeutsche Landesbank Girozentrale, din Hanovra.

La 31 martie 2011, Orange Romania avea 10,3 milioane de clienti, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent. Baza de clienti PrePay a continuat sa se diminueze, in timp ce numarul de abonati a crescut fata de primul trimestru al anului 2010. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 82,7 euro.

Tot articolul, in Jurnalul National

BCR: Creditele in moneda nationala s-ar putea scumpi daca inflatia va creste... Euro continua sa creasca si depaseste pragul de 4,1 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x