Antena Căutare

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2024, clasa a IV-a, au fost publicate. Ce au avut de rezolvat elevii

Elevii de clasa a IV-a au susţinut astăzi, 22 mai, proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2024. Subiectele au fost pe două numere, iar elevii au avut la dispoziție 60 de minute pentru a le rezolva. Iată cele 20 de cerințe pe care le-au avut de rezolvat!

Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2024, clasa a IV-a, au fost publicate. Ce au avut de rezolvat elevii Galerie
Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2024, clasa a IV-a, au fost publicate. Ce au avut de rezolvat elevii | Shutterstock

Astăzi, elevii de clasa a IV-a au susţinut proba la Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2024. Aceștia au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele primite.

Mâine, 23 mai, urmează să se desfășoare proba de Limbă maternă pentru cei care aparțin minorităților naționale.

Rezultatele obținute de către elevi la Evaluarea Națională 2024 nu vor fi afișate și nu vor fi trecute în catalog. Acestea sunt comunicate de către învățător părinților, individual, notează Antena 3 CNN.

Citește și: Subiectele la Limba română de la Evaluarea Națională 2024, clasa a IV-a, au fost publicate. Ce au avut de rezolvat elevii

Articolul continuă după reclamă

Subiectele la Matematică primite de elevii de clasa a IV-a la Evaluarea Națională 2024

Subiectele la Matematică pentru Evaluare Naţională 2024 au fost structurate în trei părţi:

  • numere: de la exercițiul 1 și până la exercițiul 10;
  • figuri geometrice: de la exercițiul 11 și până la exercițiul 17;
  • măsurători, dar şi organizarea datelor: de la exercițiul 18 și până la exercițiul 20;

Potrivit metodologiei, elevii au fost așezați în bănci câte doi sau conform așezării lor obișnuite. Cei care au întârziat la Evaluare Naţională 2024 au fost conduși într-o altă clasă, de unde au putut fi supravegheați de către un învăţător. Dacă un elev a lipsit la o testare, dar a venit la celelalte, va putea participa la cea din urmă, potrivit metodologiei, transmite Antena 3 CNN.

Subiectele primite de elevii de clasa a IV-a la Matematică, la Evaluare Națională 2024, pot fi accesate pe edu.ro:

Cum se desfăşoară testarea de la Evaluare Naţională 2024 pentru clasa a IV-a

Evaluarea Naţională 2024 la clasa a IV-a se desfăşoară în timpul orelor de curs, elevii având la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor. Sălile în care se realizează testarea de la Evaluare Naţională 2024 sunt, de regulă, chiar cele în care elevii susţin orele în mod obişnuit.

Subiectele de la Evaluare Naţională 2024 sunt împărţite chiar de către învăţătorul de la clasă. Acesta este asistat pe toată durata evaluării de către un al doilea profesor, care nu predă la clasa respectivă.

Totodată, elevii de clasa a IV-a se vor aşeza în bănci aşa cum obişnuiesc, având în vedere că subiectele sunt pe două numere.

Înainte de începerea testelor de la Evaluare Naţională, administratorul de test realizează instructajul elevilor cu privire la proceduri şi la importanţa acestei evaluări, conform metodologie.

Fiecărui elev de clasa a IV-a i se distribuie testul de la Evaluare Naţională 2024, pe care trebuie să îşi noteze numele, prenumele, dar şi unitatea de învăţământ.

Înregistrarea şi monitorizarea timpului de rezolvare a testelor de la Evaluare Naţională se fac de către administratorul de test. Totodată, acesta asigură respectarea ordinii şi a liniştii în sala de clasă în timpul susţinerii testelor de la Evaluare Naţională 2024.

La finalul timpului alocat testelor de la Evaluare Naţională, profesorul recuperează testele de la elevi, conform procedurilor menţionate în metodologie, citate de sursa menționată mai sus.

Citește și: Pedepse dure pentru profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Subiectele la Limba română de la Evaluarea Națională 2024, clasa a IV-a, au fost publicate. Ce au avut de rezolvat elevi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x