Antena Căutare

Pedepse dure pentru profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Un anunț important pentru profesori, elevi și părinți vine din partea Ministerului Educației, care a decis să înăsprească sancțiunile pentru cadrele didactice care oferă meditații elevilor de la clasele unde ei predau.

imagine cu un elev facand meditatii cu un profesor
Ministerul Educației a înăsprit sancțiunile pentru profesori | sursa foto: Shutterstock

Ministerul Educației a anunțat pedepse mai drastice pentru profesorii care fac meditații cu elevii de la clasele unde predau. Sancțiuni mai dure se vor aplica și în cazul altor abateri. În unele situații se poate ajunge chiar și la desfacerea contractului de muncă.

Ministerul Educației a anunțat sancțiuni mai dure pentru profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă. Ce alte abateri vor fi aspru sancționate

Profesorii vor fi sancționați dacă fac meditații cu elevii de la propria clasă, dacă manifestă violență fizică sau verbal împotriva elevilor sau a colegilor sau dacă fac fapte cat pot pune în pericol integritatea fizică/psihică a elevilor.

Citește și: O profesoară a dezvăluit care sunt cadourile de Crăciun care nu sunt pe placul cadrelor didactice. Ce a mărturisit

De asemenea, profesorii nu au voie să își manifeste convingerile politice și nici să facă prozeletismul religios, nu au voie să încalce normele statutului profesiei și nici să comită fapte care aduc o atingere imaginii, demnității sau drepturilor copiilor.

Citește și: O profesoară concediată de școală a lăsat un mesaj neașteptat elevilor pe tablă. Mărturisirea citită de toți copiii a uimit

Profesorii au voie, conform legii, să facă meditații, dacă acestea sunt fiscalizate, însă nu cu elevii cărora le predau la clasă, informează cei de la Observatornews.ro.

Cei care ignoră această regulă riscă să fie suspendați de la catedră până la 7 ani sau se pot alege cu desfacerea contractului de muncă. Până în prezent, sancțiunea prevedea o pedeapsă de maximum 1 an de suspendare de la catedră.

Care este regula impusă profesorilor care fac meditații? Citește aici mai multe detalii despre acest subiect.

Rezultate Loto 4 ianuarie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Prima reacție a soției lui Christian Oliver, după accidentul aviatic în care actorul și fiicele lor au murit. Ce a trans...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x