Antena Căutare

Alertă în lumea medicală! Implantul mamar a dezvoltat o formă rară de cancer: 18 cazul au fost confirmate

Experţii Institutului Naţional al Cancerului din Franţa, sesizaţi de autorităţile sanitare, au stabilit o legătură între implantul mamar şi o formă de cancer al sistemului limfatic, scrie Le Figaro în ediţia on line.

Experţii Institutului Naţional al Cancerului din Franţa, sesizaţi de autorităţile sanitare, au stabilit o legătură între implantul mamar şi o formă de cancer al sistemului limfatic, scrie Le Figaro în ediţia online.

Trebuie spus că problema riscului de cancer în cazul femeilor purtătoare de proteze mamare revine periodic în actualitate, fără să se fi stabilit o legătură între cauză şi efect. Dar de această dată, posibilitatea ca unele implanturi să poată favoriza apariţia unui tip rar de cancer al sistemului limfatic – limfomul anaplazic cu celule mari (LAGC) – este mult mai mare şi face obiectul preocupării autorităţilor sanitare. Limfomul anaplazic cu celule mari este o formă rară de limfom T, care reprezintă aproximativ 1%-2% din totalul cazurilor de limfoame non-hodgkin.

Directorul general pentru sănătate a cerut Institutului Naţional al Cancerului (Inca) să formeze un grup de lucru, în urmă cu o lună, după primirea acestor informaţii îngrijorătoare de la Agenţia Naţională de Securitatea Medicamentului (ANSM). Din 2011, la 18 femei purtătoare de proteze au fost depistate tumori foarte rare şi numărul acestor cazuri este în creştere. “A fost un prim caz în 2011, două în 2012, patru în 2013 şi 11 în 2014”, explică Francois Hebert, director general adjunct al ANSM, intervievat de Le Parisien.

Citește mai departe!

Biserica este în stare de ȘOC! Anunțul ce i-a uimit pe toți! „Este inevitabil, va veni și timpul acesta”!... Schimbare RADICALĂ pentru fumători! Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp! Nimic nu o să mai fie la fel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x