Antena Căutare

Aproximativ 48 de milioane de iranieni sunt chemati la urne pentru scrutinul legislativ

Circa 48 de milioane de alegatori sunt chemati sa-i aleaga pe cei 290 de deputati ai Majlis vineri dimineata in Iran. Principala miza a acestor alegeri este ca regimul sa poata afisa o prezenta mare la urne pentru a detensiona presiunea internationala in crestere pentru programul sau nuclear controversat.

Aproximativ 3.400 de candidati sunt inscrisi in acest scrutin, boicotat de principalele miscari ale opozitiei reformatoare, in semn de protest fata de represiunea severa ale caror victime au fost dupa realegerea contestata a presedintelui Mahmoud Ahmadinejad in 2009.

Un vot numeros af fi un raspuns la amenintarile militare israeliene si la eforturile occidentalilor de a slabi Iranul de doi ani prin sanctiuni economice si financiare severe. Poporul isi "isi va dovedi hotararea de a rezista in fata inamicului", a afirmat ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, conform Mediafax.

Foto:EPA/Intact Images

VIDEO! Ultima zi de campanie in Rusia: Putin, marele favorit... Arabia Saudita, acuzata ca ar fi implicata in atacurile de la 11 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x