Antena Căutare

Charlie Chaplin a fost tigan?

Totul porneste de la un sertar blocat si incapatanat. Interventia lacatusului, insa, a scos la iveala o scrisoare care ofera o noua varianta privind originile celui mai cunoscut actor de comedie al lumii: Sir Charlie Chaplin.


Dupa ce vaduva lui Charlie, Oona, a murit in 1991, fiica lor, Victoria Chaplin, a mostenit un birou care i-a apartinut tatalui ei. Un sertar a ramas blocat, insa. Atunci cand lacatusul l-a deschis, in sertar a fost gasita o scrisoare scrisa de mina, cu un corp de litera mare.

Era o scrisoare primita de Chaplin de la un octogenar numit Jack Hill, care i-a scris de la Tamworth, in anii '70 pentru a-l informa ca nu era unul dintre fiii celebri ai sudului Londrei, ci ca venise pe lume intr-o caruta care apartinuse matusii sale. "Ai fost nascut la Black Patch, in Smethwick, langa Birmingham", ii scria Hill lui Chaplin.

The Guardian reaminteste ca certificatul de nastere al lui Chaplin nu a fost descoperit niciodata. Mama sa, Hannah - pe numele de fata Hill - provenea dintr-o familie de 'calatori' (probabil "nomazi" - n.r).

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Patch Black era o infloritoare comunitate de romi de la periferia orasului Birmingham, ceea ce nu exclue posibilitatea ca Charlie Chaplin sa fi fost un tigan nascut in comitatul West Midlands.

Ideea de a rescrie istoria familiei Chaplin nu il sperie pe Michael, cel mai in varsta fiu ramas in viata, care a adus in atentie scrisoarea redactorului The Guardian. "Scrisoarea trebuie sa fi fost importanta pentru el, altfel de ce ar mai fi pastrat-o?", se intreaba acesta.

Poate ca un om care a fost reperat in 800 de locuri in acelasi timp (la 12 noiembrie 1916, atunci cand o izbucnire de isterie in masa l-a identificat pe Chaplin in numeroase locuri din America) este capabil sa se fi nascut si in doua locuri in acelasi timp, comenteaza The Guardian, facand aluzie la faptul ca, oficial, Chaplin s-a nascut la Londra.

Pe de alta parte, ca si restul rudelor sale, Michael se pregateste pentru o noua faza din viata de dupa moartea tatalui sau, comenteaza The Guardian. Casa familiei Chaplin, ridicata pe dealurile din jurul localitatii Montreux, va deveni in curand muzeu.

Sursa: Jurnalul National

Foto: wasimkagyan.blogspot.com

VIDEO! Lumea araba este zguduita de revolte populare... Primul anti-laser din lume, creat de cercetatorii de la Yale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x