Antena Căutare

Coreea de Nord confirma ca a efectuat un "test nuclear de nivel inalt"

Coreea de Nord a confirmat efectuarea celui de-al treilea test nuclear. Puterea estimata a bombei atomice este de sase-sapte kilograme, conform unor susrse din Coreea de Sud, care a detectat semnele unui cutremur artificial, cu o magnitudine de 4,9 pe scara Richter.

Realizarea testului nuclear a fost confirmata de oficialii de la Phenian, dar si de catre Ministerul Apararii din Coreea de Sud. Al treilea test nuclear a fost efectuat cu succes", a anuntat agentia oficiala a statului communist, KCNA.

De asemenea, s-a precizat ca testul nuclear este menit sa ”apere securitatea nationala si suveranitatea" tarii "impotriva ostilitatii continue a Statelor Unite", relateaza Mediafax. "Acest test nuclear de nivel inalt a avut, spre deosebire de cele din trecut, o putere exploziva mai mare si a utilizat un dispozitiv miniaturizat si mai usor", conform agentiei KCNA.

Secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, a condamnat actiunea nord-coreenilor. "Este o incalcare clara si grava a rezolutiilor Consiliului de Securitate", a declarat Ban Ki Moon, potrivit purtatorului de cuvant Martin Nesirky.

Foto: ivarfjeld.wordpress.com

13 morti dupa explozia unei masini-capcana la granita dintre Turcia si Siria... "Marsul infometatilor", in Ungaria. Aproape o mie de manifestanti au sosit, ieri, in fata parlamentului din Bu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x