Antena Căutare

Cutremur de 7,1 in largul coastelor de nord-est ale Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs, astazi, in largul coastelor de nord-est ale Japoniei, determinand autoritatile sa emita, pentru scurt timp, un avertisment de tsunami. Seismul a avut loc la ora locala 9:57 (3:57, ora Romaniei), la o adancime de 10 kilometri, in aceeasi regiune a Oceanului Pacific unde s-a produs si cutremurul cu magnitudinea 9 din 11 martie.


Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO), care administreaza centrala nucleara de la Fukushima, grav avariata de cutremurul urmat de tsunami din 11 martie, a anuntat ca nu a inregistrat noi incidente dupa seism, relateaza AFP, citata de Mediafax. "Efectuam verificari, dar procesul de racire a reactoarelor se desfasoara in continuare", a declarat un purtator de cuvant.

La 11 martie, un tsunami de proportii a devastat litoralul de nord-est al tarii, provocand moartea sau disparitia a 23.000 de persoane. Un val cu inaltimea de 14 metri a provocat, la centrala Fukushima Daiichi, cel mai grav accident nuclear inregistrat dupa cel de la Cernobil, din 1986.

sursa: Jurnalul

Aeroportul din Catania, inchis din cauza unui nor de cenusa din vulcanul Etna... The Sunday Times risca soarta News of the World...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x