Antena Căutare

FBI a plătit un milion de dolari pentru o operațiune care nu costă mai mult de o sută

Un expert în securitate a demonstrat că serviciile secrete din Statele Unite au plătit o sumă mult prea mare pentru a accesa un iPhone

Un expert în securitate a demonstrat că serviciile secrete din Statele Unite au plătit o sumă mult prea mare pentru a accesa un iPhone.

Înainte de toate, ar trebui să menționăm încă o dată cum a pornit scandalul în care au fost implicați Apple și FBI. În data de 2 decembrie, anul trecut, Syed Farook și soția lui au ucis nu mai puțin de 14 persoane la o clinică din statul american California.

Ulterior, FBI-ul a obținut iPhone-ul unuia dintre cei doi atacatori, însă a fost incapabil să acceseze conținutul criptat stocat în dispozitivul respectiv. Din această cauză, organizația a cerut ajutorul celor de la Apple, însă compania din Cupertino a refuzat să participe. Astfel, FBI-ul a fost nevoit să obțină un ordin judecătoresc.

Conform declarațiilor oficiale furnizate de Apple, din cauza încercărilor autorităților de a căpăta acces forțat la conținutul telefonului teroristului prin schimbarea parolei, orice șansă de a mai sincroniza datele de pe iCloud cu cele de pe telefon a dispărut.

Află câți bani a dat FBI pentru a debloca iPhone-ul și vezi cât de puțin ar fi costat.

Tragedie! Explozie într-o mină din China. 18 muncitori au murit... Un om de știință susține că un cutremur devastator va avea loc, în curând: Milioane de oameni își vor pierde viața...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x