Antena Căutare

GALERIE FOTO! Rusia sarbatoreste Ziua Consensului si a Reconcilierii in Piata Rosie din Moscova

Rusia aniverseaza astazi doua evenimente istorice: 70 de ani de la parada militara din 1941 si "Marea Revolutie Socialista din Octombrie".

6.600 de militari si civili au defilat in celebra Piata Rosie din Moscova cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a paradei militare din 7 noiembrie 1941, simbol al rezistentei impotriva Germaniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Si comunistii rusi vor manifesta luni, pentru ca 7 noiembrie a fost de-a lungul timpului si sarbatoarea Marii Revolutii din Octombrie, care a dus la aparitia Uniunii Sovietice.

"Revolutia din Octombrie" sau Revolutia Socialista din anul 1917 a dus la schimbarea regimului tarist cu cel bolsevic. In urma loviturii de stat, comunistii nu au mai cedat puterea pana in 1991. Aceasta se sarbatoreste pe stil nou pe data de 7 noiembrie.

Obisnuitelor lozinci procomuniste li se vor adauga si sloganuri electorale.

Manifestatia are loc cu mai putin de o luna inaintea alegerilor parlamentare din 4 decembrie, in care, potrivit celui mai recent sondaj, Partidul Comunist este cotat cu sansa a doua, cu 14%, dar mult in urma partidului puterii, Rusia Unita, cu 43%.

Vezi mai jos imagini din Piata Rosie din Moscova!
Articolul continuă după reclamă


Carlos "Sacalul", judecat la Paris pentru patru atentate comise in urma cu 30 de ani... Australia: Un baietel de doi ani a fost atacat de un cangur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x