Antena Căutare

Se dau bani pentru acești români! Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi 780 de euro lunar

O alocaţie de până la 780 de euro ar putea fi acordată de statul italian românilor care locuiesc în Italia și trăiesc sub pragul sărăciei.

O alocaţie de până la 780 de euro ar putea fi acordată de statul italian românilor care locuiesc în Italia și trăiesc sub pragul sărăciei.

Această alocație în valoare de 780 de euro pe lună de persoană poate fi obținută de români pentru o perioadă de un an şi jumătate.

În acest timp, beneficiarii trebuie să încerce să îşi găsească un loc de muncă şi pot refuza doar de două ori ofertele de angajare pe care le primesc.

Pentru a beneficia de ajutorul de la statul italian, solicitanţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă cel puţin zece ani de reşedinţă în Italia, să deţină o locuinţă mai ieftină de 30.000 de euro şi să nu aibă bunuri mai scumpe de 6.000 de euro, potrivit digi24.ro.

Începând cu luna aprilie, subvenţia va fi acordată pe carduri speciale din circuitul poştei italiene, iar banii trebuie să fie cheltuiţi în termen de o lună prin plata cu cardul aferent. Doar o sută de euro se pot încasa în numerar şi sunt excluse şi o serie de cheltuieli precum jocurile de noroc.

Legea prevede şi pedepse pentru cei care spera că pot face bani uşor pe seama statului italian. Cei care vor minţi, pentru a beneficia de acest ajutor, riscă între 2 şi 6 ani de închisoare.

Acest ajutor, o promisiune din campania electorala a actualilor guvernanţi, se adresa inițial doar italienilor. Autorităţile de la Roma au decis să extinda dreptul asupra tuturor cetățenilor, după ce au fost acuzați de discriminare.

Potrivit estimărilor oficiale, cinci milioane de persoane trăiesc sub pragul sărăciei în Italia.

Tragedie pe mare! 14 marinari și-au pierdut viața într-un incendiu care a cuprins două nave în largul peninsulei Crimeea... Închisoare pentru românii din Italia care fac asta! Greșeala din cauza căreia ar putea sta până la 6 ani în spatele grat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x