Antena Căutare

Vârsta de pensionare scade pentru mii de români! Cine se va putea pensiona mai devreme

Vârsta de pensionare scade pentru o categorie de români, potrivit noii Legi a Pensiilor, care a trecut de cele două Camere ale Parlamentului.

Vârsta de pensionare scade pentru o categorie de români, potrivit noii Legi a Pensiilor, care a trecut de cele două Camere ale Parlamentului.

Astfel, potrivit noii Legi a Pensiilor, care așteaptă să fie aprobată de Președinte, statul le permite pensionarea timpurie românilor care au meserii „artistice”. Aici se încadrează: clovnii, dansatorii, acrobaţii, călăreţii de circ, dresorii de animale sălbatice, soliştii vocali de operă, instrumentiştii la instrumente de suflat, balerinii sau cascadorii.

Conform noii Legi a Pensiilor, la doi ani lucraţi în asemenea „condiţii grele”, se primeşte o „reducere” de un an.

Prin urmare, în loc să se pensioneze la vârsta de 65 de ani, un român care se încadrează în această categorie se poate pensiona la 64 de ani, dacă este bărbat. Dacă este femeie, se poate pensiona la 62 de ani, în loc de 63 de ani.

După 24 de ani lucraţi în condiţii speciale, pensionarea se poate face cu 12 ani mai devreme – adică la vârsta de 53 de ani, în cazul bărbaților, şi 51 de ani, în cazul femeilor.

Încă un cutremur în România, luni dimineață! Ce magnitudine a avut... „Reformă” în educație?! Elevii vor putea rămâne repetenți din clasa întâi! Ministrul cere schimbarea legii: „Trebuie să ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x