Antena Căutare

Dragostea pentru animale i-a adus sfârșitul! O tânără a murit la câteva săptămâni după ce a adoptat un pui de cățel de pe stradă

Un gest de dragoste pentru un cățel al străzii s-a transformat într-o tragedie! O tânără de 24 de ani a murit de scabie după ce a salvat viața unui animăluț

Un gest de dragoste pentru un cățel al străzii s-a transformat într-o tragedie! O tânără de 24 de ani a murit după ce a salvat viața unui animăluț. Părinți îndurerați avertizează toți iubitorii de animale

Femeia în vârstă de 24 de ani era în vacanță în Filipine cu familia ei atunci când s-au trezit cu un pui de cățel după ei. Tânăra, iubitoare de animale, s-a înduioșat la vederea acelui suflețel nevinovat și s-a hotărât să-l adopte.

Brigitte Kallestad a salvat astfel cățelușul și l-a luat la hotelul în care locuia. După mai multe momente de joacă, câinele a mușcat-o pe tânâră în mai multe locuri pe mână, lăsându-i câteva mușcături (răni) pe piele. Întorcându-se în Norvegia, Kallestad s-a îmbolnăvit și a mers la spital în nenumărate rânduri, dar medicii nu i-au putut diagnostica boala la timp. În cele din urmă, Brigitte a murit lunea trecută la spitalul în care lucra.

Potrivit familiei, tânăra dezinfectase rănile cu alcool, dar se pare că o mușcătură a infectat-o cu rabie: "Draga noastră Birgitte a iubit animalele", a declarat familia ei. "Teama noastră este că acest lucru li se va întâmpla și altora care au o inimă bună ca a ei".

Ce trebuie să știi despre rabie:
Rabia este o boală tratabilă. Rabia se poate vindeca, dar, dacă nu este tratată la timp, poate provoca o infecție la nivelul creierului și a sistemului nervos la oameni, care poate fi fatală.

Aceasta este prima moarte legată de rabie în Norvegia în mai mult de 200 de ani, dar în fiecare an, în special în Asia și Africa, mii de oameni mor din cauza acestei boli.

Vaccinurile împotriva rabiei nu sunt obligatorii conform legislației norvegiene, dar Institutul Norvegian de Sănătate Publică îl recomandă pentru anumite tipuri de vizite în țările în care această boală este des întâlnită, inclusiv în Filipine.

Ce este rabia?

Virusul rabiei infectează animale domestice și sălbatice și se răspândește la oameni în contact cu saliva infectată, prin mușcături sau zgârieturi.

Simptomele inițiale se pot manifesta prin anxietate, dureri de cap și febră. Pe măsură ce boala avansează, pot apărea halucinații și insuficiență respiratorie.

Perioada de incubație între momentul infecției și primele simptome este între trei și 12 săptămâni.

Dacă sunteți mușcat, zgâriat sau lins de un animal, ar trebui să spălați rana sau locul de expunere cu multă apă și sapun și să consultați cât mai repede un medic.

Matteo Salvini vrea să amendeze cu 3.500 până la 5.500 de euro de persoana găsită navele care salvează migranţi pe Medit... Vladimir Putin a devenit tată de gemeni, la vârsta de 66 de ani! Cine este mama fiilor lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x