Antena Căutare

Oraşul din China unde se produc 60% din decoraţiile de Crăciun din lume. Muncitorii lucrează în condiții insalubre

În Yiwu, supranumit “satul Crăciunului”, există 600 de fabrici care produc 60% din decoraţiile care ajung să împodobească brazii din toate casele lumii. Condiţiile din aceste fabrici sunt însă insalubre.

În Yiwu, supranumit “satul Crăciunului”, există 600 de fabrici care produc 60% din decoraţiile care ajung să împodobească brazii din toate casele lumii. Condiţiile din aceste fabrici sunt însă insalubre, iar muncitorii lucrează până la epuizare.

În Yiwu, la 300 de kilometri de Shanghai, nu există iarnă, niciun fulg de zăpadă şi niciun brad. Cei care le produc în fabrici sunt, în cea mai mare parte, muncitori imigranţi care lucrează în jur de 12 ore pe zi, pentru puţin peste 200 de euro. Mulţi dintre ei nici măcar nu sunt foarte siguri ce înseamnă Crăciunul.

“Poate că e un fel de Anul Nou [chinez] pentru străini,” spune Wei, un tânăr de 19 ani din provincia Guizhou, citat de agenţia de presă Sina. Împreună cu tatăl său, lucrează într-un atelier din “satul Crăciunului”. Munca lui constă în fabricarea unor fulgi de zăpadă artificiali: ia fulgii de polistiren, îi tăvăleşte în lipici, iar apoi îi introduce în maşinăria care-i acoperă cu pulbere de culoare roşie.

Mare parte din aceste decoraţiuni ajung la Târgul Internaţional de la Yiwu, întins pe o suprafaţă de 4 milioane de metri pătraţi, catalogat de Naţiunile Unite drept “cel mai mare spaţiu de vânzare angro din lume”.

Foto! A fost exmatriculată după ce profesorii au descoperit ce ţinea eleva sub bancă. O făcea fără nicio jenă, chiar în ... SCANDALOS! Animale vii, captive într-o bucată de plastic, vândute pe post de breloc. Imaginile sunt revoltătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x