Antena Căutare

Peste 500 de morti in urma epidemiei de holera din Haiti

Conform unui bilant precedent, pana in data de 3 noiembrie holera provocase moartea a 442 de persoane, iar alte 6.742 se aflau internate in spital. Noul bilant, publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii, indica 501 decese si 7.359 de persoane spitalizate.

Epidemia, declansata la 20 octombrie, provoaca zilnic moartea a 32 de persoane, iar alte 404 sunt internate in spital, conform statisticilor oficiale.

Analize de laborator efectuate in Statele Unite au demonstrat ca epidemia din Haiti este provocata de o bacterie similara unor tulpini specifice zonei Asiei.

Autoritatile haitiene se tem de o noua extindere a epidemiei, ca urmare a inundatiilor inregistrate dupa trecerea uraganului Tomas, care a afectat teritoriul tarii vineri. "Suntem ingrijorati din cauza conditiilor sanitare in care traiesc sute de mii de victime ale cutremurului din 12 ianuarie", a declarat recent un reprezentant al Ministerului haitian al Sanatatii.

Conform bilanturilor anuntate de organizatii nonguvernamentale, circa 1,3 milioane de haitieni traiesc in tabere de refugiati dupa cutremur.

Articolul continuă după reclamă

Sursa: Jurnalul National

Senator american: SUA ar putea fi nevoite sa atace Iranul... Obama anunta contracte de 10 miliarde de dolari cu India...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x