Antena Căutare

Presupus complot terorist la adresa Papei, dejucat la Londra: 5 persoane, retinute

Politistii din Marea Britanie au retinut, vineri, cinci persoane considerate a fi o potentiala amenintare terorista la adresa Papei Benedict al XVI-lea. Suveranul Pontif si-a inceput, joi, o vizita de patru zile in aceasta tara.

Potrivit Sky News, mai multi ofiteri inarmati ai serviciilor antiteroriste au patruns, vineri dimineata, in sediul unei companii din centrul Londrei. In urma descinderilor, cinci persoane au fost retinute.

Suspectii, cu varste cuprinse intre 26 si 50 de ani, au fost retinuti si audiati in baza unor suspiciuni de acte teroriste. Autoritatile londoneze efectueaza cercetari atat la sediul companiei unde au fost capturate persoanele respective, cat si la mai multe locuinte aflate in nordul si estul Londrei.

"Arestarile de astazi au fost facute in urma unor informatii primite de Politie", a precizat un purtator de cuvant al Scotland Yard.

Sursa citata precizeaza ca aranjamentele de securitate pentru vizita Papei au fost revizuite, insa nivelul protectiei sale nu a fost modificat.

Papa Benedict al XVI-lea si-a inceput, joi, vizita de patru zile in Marea Britanie. Sfantul Parinte a fost primit cu caldura de regina Elisabeta, dar si de mii de oameni care s-au inghesuit sa-l vada pe Suveranul Pontif. Vizita Papei a fost marcata de scandalul abuzurilor preotilor catolici.

Vizita Papei a fost marcata si de controversele materiale. Britanicii sunt nemultumiti pentru ca guvernul de la Londra a cheltuit peste 14 milioane de euro pe vizita Suveranului Pontif. Cu toate acestea, regina Elisabeta considera venirea Papei Benedict o mare onoare.

Deplasarea lui Benedict al XVI-lea este prima vizita de stat a unui Papa in Marea Britanie. In anul 1982 Papa Ioan Paul al II-lea a mers si el in Marea Britanie, dar numai intr-o vizita pastorala.

Ungaria va acorda cetatenie etnicilor maghiari de peste hotare, de la 1 ianuarie 2011... MI5: Risc de atac terorist major in Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x