Antena Căutare

Publicarea unor fragmente din "Mein Kampf", impiedicata de justitia germana

Autoritatile germane au decis, miercuri, ca initiativa editorului britanic Peter McGee de a lansa fragmente din volumul "Mein Kampf", de Adolf Hitler, pe piata din Germania pentru prima data din 1945 incalca legea drepturilor de autor, informeaza Mediafax.

Editorul britanic a anuntat, pe 16 ianuarie, ca vrea sa lanseze pe piata germana, joi, "o brosura de 12 - 15 pagini in care sunt incluse, pe de o parte, fragmente din «Mein Kampf» si, pe alta parte, comentariile unor istorici celebri".

Miercuri, intr-o scrisoare adresata cititorilor, editorul Peter McGee a declarat ca urmeaza "sa cenzureze el insusi textul pentu a nu prelungi polemica" iscata de anuntul publicarii in Germania a fragmentelor din "Mein Kampf".

"In editia de maine (joi, n.r.), care va purta titlul «Cartea ilizibila», am acoperit fragmentele din «Mein Kampf»", a spus McGee. Doar comentariile istoricilor vor fi vizibile in brosura.

"Mein Kampf" (lupta mea), scrisa de Führer in timp ce se afla in inchisoare in 1924 - 1925, este interzisa din 1945 in Germania. Pe internet, versiunea in limba engleza poate fi cumparata de pe site-urile de profil. Multi experti spun ca fragmente mari din aceasta carte sunt disponibile si in limba germana pe internet.

Ministerul de Finante al Bavariei a mostenit drepturile de autor asupra acestei carti si monitorizeaza situatia astfel incat sa nu fie publicata.

Miercuri, un tribunal din Bavaria a stabilit ca initiativa editorului britanic ar incalca drepturile de autor asupra lucrarii.

Sursa: Antena3.ro

VIDEO! Antrenamente terifiante pentru viitorii politisti din Ecuador... VIDEO! Romanca gasita moarta in Irlanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x