Antena Căutare

Reconstituire: Ultimele secunde de zbor ale presedintelui Poloniei

Presa rusa a dat publicitatii fragmente ale inregistrarilor din cutiile negre ale avionului prezidential polonez. Un controlor de trafic din Rusia sustine ca nu a putut comunica cu pilotii polonezi din cauza barierelor lingvistice. Inregistrarile demonstreaza ca cei din turnul de control nu vorbeau engleza, iar pilotii au fost nevoiti sa discute cu ei intr-o rusa stalcita.

Ancheta in cazul tragediei aviatice de la Smolensk, soldata cu decesul presedintelui polonez, a sotiei acestui, precum si a altor 94 de oameni, continua.

Potrivit vicepremierului rus, Serghei Ivanov, toate datele de zbor ale avionului care s-a prabusit sunt intacte. Iar oficialul rus a mai confirmat ca echipajul a primit alerta referitoare la conditiile meteorologice dificile.
Cutiile negre ale aeronavei au fost gasite de anchetatori la scurt timp dupa prabusirea aparatului de zbor.

Socant: pilotii nu s-au inteles cu turnul de control?
Pavel Pliusnin, unul dintre controlorii de trafic aerian, sutine ca discutiile cu echipajul polonez s-au purtat in limba rusa si "intr-o engleza proasta". Astfel, turnul de control de la baza aeriana Smolensk nu a reusit sa comunice eficient cu aeronava prezidentiala.

Se pare ca cele mai mai probleme au fost la transmiterea altitudinii aeronavei, pentru ca pilotii polonezi nu stiau cifrele rusesti.

Pliusnin sustine ca le-a cerut pilotilor sa mearga catre un alt aeroport, insa acestia au refuzat.

"Mi-a ramas suficient carburant. Voi face o incercare de aterizare, iar daca nu reusesc voi merge la un alt aeroport", ar fi spus capitanul aeronavei prezidentiale.

In timp ce se apropiau, acestia nu au oferit date despre altitudine, povestese Pliusnin. Intrebat de ce, controlorul a raspuns: "De unde sa stiu? Pentru ca vorbeau ruseste prost (...)". "Vorbeau ruseste, dar era foarte greu pentru ei sa comunice cifre", a mai spus acesta.

Polonia: Prima noapte de doliu (VIDEO)... New York: Incendiu masiv in Chinatown...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x