Antena Căutare

Se intoarce roata? Spaniolii speriati de criza vin sa munceasca in Romania

Se intoarce roata. Speriati de criza de la ei, tot mai multi spanioli vin sa munceasca in Romania. Cu 150 de euro pe luna, masa si cazarea asigurata, tinerii spun ca se descurca decent. N-ar putea sa traiasca cu acelasi salariu in tara lor. In plus, ibericii pleaca de aici cu experienta si cu o limba straina invatata.

Carla, de exemplu, lucreaza in Arad de peste 7 luni. A terminat in Spania o facultate de Stiinte Sociale, dar nu si-a gasit de munca. A venit in Romania printr-un program de voluntariat. S-a indragostit de copiii de aici si a hotarat sa ramana.

"Este foarte greu sa lucrezi in Spania pentru ca este criza economica. Si am vazut voluntariatul in Romania si am venit aici. Am fost 6 luni intr-un proiect si am terminat. Acum am alt proiect, al meu si sunt foarte fericita in Arad", a marturisit Carla.

Fundatia pentru care lucreaza ii ofera un salariu de 150 de euro pe luna. Are cazarea si masa asigurata. Nu e mult, dar se descurca. La economia din Spania, banii nu i-ar ajunge sa supravietuiasca. In plus, face ce-i place. Are grija de copiii din familii defavorizate. Este practic mama in timpul zilei. Ii ingrijeste, le da de mancare sau ii invata sa se joace si sa picteze. Multi dintre tinerii care vin in Romania isi doresc sa isi gaseasca aici un loc de munca la finalul perioadei de voluntariat.

Foto: gohistoric.com

Comisia Europeana vrea sa aloce 2,5 miliarde de euro pentru ajutorarea saracilor din Europa... Plata cu degetele inlocuieste cardurile bancare in Franta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x