Antena Căutare

Tablou semnat de Pablo Picasso, furat dintr-o galerie din San Francisco

Un tablou semnat de celebrul artist Pablo Picasso, a carui valoare este estimata la 100.000 de lire sterline, a fost furat dintr-o galerie de arta din San Francisco, anunta BBC News. Lucrarea, intitulata «Tete de Femme», este un desen in creion si a fost creat in 1965.

Purtatorul de cuvant al galeriei a declarat pentru San Francisco Chronicle ca desenul este o opera de arta «originala si unica».

«Speram ca opinia publica sa reactioneze si, daca cineva recunoaste lucrarea in cazul in care este pusa in vanzare sa anunte autoritatile», a declarat Albie Esparza, ofiter in cadrul politiei din San Francisco.

Galeria de arta din SUA avea expuse, pe langa tabloul lui Picasso, si alte creatii ale unor artisti consacrati, precum Salvador Dali, Marc Chagall si Joan Miro, potrivit presei internationale.

Anul trecut, cinci tablouri semnate de Picasso, Matisse si alti artisti de valoare au fost furate din Muzeul de Arta Moderna din Paris.

Sursa: Jurnalul National

Tablou semnat de Pablo Picasso, furat dintr-o galerie din San Francisco... Rusii vor ca ONU sa le mareasca frontiera in Oceanul Arctic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x