Antena Căutare

UPDATE! Cutremur de 7,3 grade in Turcia: Cel putin 1.000 de morti!

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade a avut loc in estul Turciei, conform Institutului American de Geofizica USGS.

UPDATE 22.30: O noua replica de 5,1 pe scara magnitudinii de moment s-a produs la ora 21.10, la 19 kilometri nord-vest de Van si la o adancime de 9,6 kilometri, potrivit datelor preliminare ale USGS.

UPDATE 20.00: 75 de morti au fost confirmati oficial. Comunicatiile in regiunea Van nu mai functioneaza.

UPDATE 19.50: Corespondentii aflati la fata locului: Orasul Ercis a fost pur si simplu sters de pe fata Pamantului de cutremur.

In acelasi timp, NATO si-a exprimat "compasiunea si solidaritatea" cu victimele. "NATO este dispusa sa asiste, daca este necesar, Turcia aliatul nostru", a declarat Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al Aliantei.

UPDATE 17.00: Cel putin 1.000 de persoane si-au pierdut viata in urma miscarii telurice ce a daramat zeci de case si blocuri, potrivit estimarilor echipelor de salvare. De asemenea, printre cladirile afectate se numara spitale si scoli, informeaza AFP.

UPDATE 15.50:
Mai multe cladiri s-au prabusit in urma seismului, iar cel putin 50 de pesoane au fost ranite, potrivit unui prim bilant, informeaza Reuters.


Agentia de stiri Anatolia a raportat ca echipe de salvare au fost deja mobilizate pentru a salva potentiale victime, prinse sub daramaturi in orasul Van, unde o cladire de sapte etaje s-ar fi prabusit, aproape de granita cu Iran.

Sursa: Antena3

Un roman a incendiat o Biblie, in timpul unei slujbe oficiata de Papa... VIDEO! Spania: Mars pentru independenta Tarii Bascilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x