Antena Căutare

VIDEO & FOTO! Uraganul Irene, retrogradat la statutul de furtuna tropicala. Zece victime inregistrate in prezent

Uraganul Irene a facut primele victime pe Coasta de Este a SUA, in ciuda faptului ca a fost retrogradat la categoria 1. Zece oameni si-au pierdut viata pana acum din cauza furtunii. Rafalele violente au lasat sute de mii de localnici fara curent, iar pe aeroporturi, peste 8000 de zboruri au fost bulversate.

UPDATE 16:30!Uraganul Irene a fost retrogradat duminica la statutul de furtuna tropicala, in momentul in care centrul depresiunii se apropie de New York cu vanturi de 100 de kilometri pe ora, a anuntat Centrul national pentru uragane, (NHC), citat de AFP.


Uraganul, deja retrogradat in noaptea de vineri spre sambata de la categoria 2 la 1 pe scala Saffir-Simpson, care are cinci trepte, a fost retrogradat la furtuna tropicala astazi, la ora locala 09,00 (13,00 GMT).

Uraganul Irene a fost retrogradat duminica la statutul de furtuna tropicala, in momentul in care centrul depresiunii se apropie de New York cu vanturi de 100 de kilometri pe ora, a anuntat Centrul national pentru uragane, (NHC), citat de AFP.




Uraganul l-a facut si pe primarul orasului Philadelphia sa declare stare de urgenta. Presedintele Barack Obama si-a intrerupt concediul si i-a convocat pe responsabilii pentru situatii de urgenta.

In ciuda acestor avertizari cativa surferi dornici de adrenalina s-au aventurat in valurile oceanului chiar in timpul furtunii.

Evacuari masive au fost ordonate in toate statele aflate pe traseul uraganului. Mii de oameni au devenit refugiati.

Neobisnuiti cu uraganele, new yorkezii s-au baricadat. Sacii de nisip protejeaza institutiile publice, magazinele sau locuintele. Metroul din New York a fost inchis, pentru prima data din cauza vremii.



Toate transporturile publice au fost, de altfel oprite. Si aeroporturile s-au inchis temporar. In ciuda faptului ca a fost declasat, uraganul Irene ramane o amenintare pentru locuitorii Coastei de Est.

foto: Intact Images/EPA

Oman: Trei romani, arestati pentru falsificare de carduri bancare... Bulgarii au declarat de importanta nationala construirea unei autostrazi Romania - Grecia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x