Antena Căutare

10 locuri interzise pe care nu le mai poate vizita nimeni, niciodată. Secretul din spatele lor

Gândul la vacanțe ne zboară mereu, mai ales într-o perioadă ca aceasta, în care lista de țări pe care le putem vizita e limitată. Cu toate acestea, există locuri pe care nu le vom putea vizita niciodată.

sala de clasa dintr-o scoala abandonata din cernobil Galerie
Locuri interzise pe care nu le mai poate vizita nimeni, niciodată | Profimedia

Dacă ai un bucket list cu toate locurile pe care dorești să le vizitezi, verifică dacă nu cumva unul dintre aceste locuri se înscrie și pe lista de obiective turistice care nu mai pot fi vizitate niciodată de nimeni.

Locuri interzise pe care nu le mai poate vizita nimeni, niciodată

Insula Șarpelui, Brazilia

Insula Șarpelui sau Snake Island este neatins din cauza populației mari de șerpi veninoși, extrem de periculoși. Veninul viperei este atât de otrăvitor că poate topi carnea umană, în jurul mușcăturii. În anumite zone, există un astfel de șarpe periculos pe metru pătrat. Tocmai de aceea, pentru siguranța tuturor, guvernul brazilian a interzis vizitatorilor să mai ajungă pe această insulă.

Zona tampon a ONU, Cipru

Zona tampon s-a format în capitala Ciprului, în Nicosia, după războiul civil care a avut loc aici între locuitori turci și cei greci, în 1974. În această zonă au fost ridicate ziduri care separă comunitatea turcă la nord de cea greacă, în sud. În spatele zidurilor se află case părăsite. Această zonă nu a mai fost călcată de nimeni de zeci de ani.

Mormântul lui Qin Shi Huang, China

Fermierii au descoperit mormântul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang în 1974. De atunci, arheologii au descoperit 2.000 de statui care înfățișează soldați. Aceștia se așteaptă să mai descopere încă 8.000 de astfel de statui. Deși procesul de excavare începuse, guvernul chinez a interzis arheologilor să își continue lucrările. Decizia lor a venit din două motive: să nu fie distruse artefactele din cauza escavării, dar și pentru a respecta moartea unuia dintre cei mai importanți oameni din istoria Chinei.

Cernobîl, Ucraina

Cel mai mare accident nuclear din istorie a avut loc în 1986 la Cernobîl. Chiar dacă experții nu au putut preciza exact numărul de morți din cauza radiațiilor, ei au estimat că între 9.000 și 1 milion de oameni vor muri de cancer cauzat de radiațiile puternice din zonă. La peste 30 de ani de la dezastru, proiectele de curățare ale zonei sunt încă în desfășurare. Directorul fabricii care a explodat consideră că zona nu e propice pentru locuit pentru încă 20.000 de ani.

Zona 51, Nevada

Guvernul SUA nu a admis existența Zonei 51 până când niște documente publicate în 2013 menționau această bază militară din Nevada. Cu toate acestea, zona e învăluită în mister pentru că nu se știe exact ce fel de experimente și cercetări au loc acolo. Teorii ale conspirației indică faptul că oamenii de știință ar putea studia și chiar ascunde informații despre viața extraterestră. Zona 51 este extrem de bine păzită, iar oricine ajunge acolo zboară în avioane private, fără posibilitatea de a vedea pe fereastră zona de deșert.

Insula santinelei de nord, India

În golful Bengal se află insula Andaman și insula Nicobar, iar majoritatea teritoriilor acestor insule aparțin Indiei. Se spune că triburile din Insula santinelei de nord (North Sentinel Island) există pe aceste teritorii de 60.000 ani, fiind una dintre ultimele comunități din lume care trăiește izolată de celelalte societăți. În 2006, o barcă cu doi pescari a naufragiat pe această insulă, iar membrii tribului au fost necruțători. Tribul se ferește de contactul cu alte populații de vreme ce ei nu au intrat în contact cu virusuri sau boli existente în alte zone. Bolile contagioase ar putea pune capăt existenței tribului de pe această insulă.

Arhivele Vaticanului, Vatican

Localizată într-o zonă sigură a Vaticanului, arhivele, care se întind pe o suprafață de 53 de mile acoperite cu rafturi pline cu documente, păstrează informații legate de Biserica Catolică încă din secolul VIII. Arhivele au fost deschide în 1881 pentru cercetători. Cei care aplică pentru a primi acces, pot vizita arhivele doar pentru trei luni.

Fort Knox, Kentucky

Seifurile Fort Knox din Kentucky ascund cele mai mari rezerve de aur din SUA, fiind una dintre cele mai bine păzite zone din lume. Pentru a primi acces, este nevoie de mai multe combinații de coduri, iar mai mulți angajați de acolo știu câte un singur cod. Prin urmare, unii fără ceilalți nu ar putea pătrunde în clădire.

Seiful de semințe Svalbard

Seiful, situat într-o zonă montană dintre Norvegia și Polul Nord, adăpostește o colecție impresionantă de 890.000 de mostre de semințe din aproape toate zonele lumii. Astfel, dacă are să se întâmple o catastrofă, această rezervă de semințe din seif ar putea salva omenirea de la foamete. Seiful se deschide doar de câteva ori pe an și doar câteva persoane pot primi acces înăuntru pentru a depozita mai multe semințe. Chiar dacă seiful nu e amenințat de vizitatori nedoriți, schimbările climatice ar putea să îl afcateze de vreme ce topirea permafrostului a permis apei să se infiltreze.

Peștera Lascaux, Franța

Picturile preistorice din peștera Lascaux au fost descoperite în 1940 și a devenit un obiectiv turistic după Al Doilea Război Mondial. Monoxidul de carbon produs de vizitatori atunci când respirau a început să afecteze picturile de pe pereții peșterii. Astfel, oficialii UNESCO au decis închiderea peșterii pentru vizitare în 1963.

Femeia care face bebeluși din silicon ce par reali. Păpușile ei fac înconjurul internetului... Insectele veninoase care provoacă febră și stări de vomă. Ce zone au invadat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x