Antena Căutare

9 MARTIE 2018, cea mai FATIDICĂ din an! Mormintele și Porțile Raiului se deschid și...

Traditii si superstitii de Sfintii 40 de MUcenici.

9 MARTIE 2018. Sfinții 40 DE MUCENICI. O zi încărcată de tradiții și superstiții.

Potrivit credinței populare, în 9 martie 2018, de ziua Sfinților 40 de MUCENICI, se deschid mormintele și porțile Raiului. Este o zi fatidică în care spiritele și magia pun stăpânire pe sufletele oamenilor.

Credința că-n noaptea de Mucenici se deschid mormintele și porțile Raiului este doar una dintre multiplele credințe, obiceiuri și practici ”magice”, așa cum sunt cunoscute în popor. Este noaptea în care oamenii așteptau spiritele morților cu focuri aprinse și mese întinse. Focul aprins ar fi avut rolul să purifice spațiul și să sprijine Soarele într-un moment de cumpănă. Totodată, se purifică oamenii, construcția și animalele din gospodărie prin afumarea lor cu tămâie. Casa este protejată prin presărarea cenușii de la focurile aprinse în această noapte.

9 MARTIE 2018, cea mai FATIDICĂ din an! Mormintele și Porțile Raiului se deschid și...

Începutul primăverii, marcat de ziua 9 martie, Ziua Mucenicilor, este evidenţiat şi de alte numeroase obiceiuri, credinţe şi practici magice. Este atunci când ziua devine egală cu noaptea; are loc „retezarea stupilor” şi scoaterea lor de la iernat; tăierea primelor corzi de viţă de vie, pornirea simbolică a plugului.

9 MARTIE 2018. Obiceiurile acestei sărbători populare se înscriu într-un scenariu ritual specific Anului Nou: prepararea alimentelor rituale (Sfinți, Sfințisori, Bradoși, Măcinici); beția rituală atestata de traditia populară, care susține ca e bine sa bei în această zi 40 sau 44 de pahare de vin.

De asemenea, măcinici se numesc și spiritele moșilor și strămoșilor, 9 martie fiind și o zi a morților, când li se împărțeau nu numai măcinici, ci și fasole sleită, nuci, poame, alune. În satele bucovinene, se făceau praznice, ocazie cu care se împărțeau câte un colăcel, lumina aprinsă și un pahar cu băutură.

Gina Felea, tânăra din România care racola fete pentru clubul din Torino loveşte iar în forță: un nou clip video! GALERI... Uită-te bine la această imagine! Ceea ce vezi prima oară în poză îţi dezvăluie adevărata personalitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x