Antena Căutare

CALENDAR ORTODOX 9 MARTIE - Sfinții 40 de Mucenici. Ce NU ai voie să faci în această zi SFÂNTĂ!

Ce sa faci de sfintii 40 de mucenici, ca sa ai parte de noroc si sanatate tpt anul!

CALENDAR ORTODOX 9 MARTIE. E sărbătoare mare vineri, 9 martie. Biserica Ortodoxă Română îi comemorează pe cei 40 de Mucenici din Sevastia, martirizaţi în Capadochia în timpul împăratului roman Licinius.

Sărbătoarea Mucenicilor, așa cum este denumită în calendarul ortodox, este cea mai populară sărbătoare a primăverii, înainte de sărbătoarea Paştelui.

Aceşti patruzeci de Mucenici au trăit pe vremea crudului împărat Liciniu (308-324), toţi fiind din părţile Capadociei, şi toţi din aceeaşi ceată de ostaşi creştini, bărbaţi viteji şi vrednici în războaie, iar conducătorul oştirii lor era Agricola, om păgân şi rău din fire, iar locul slujbei lor ostăşeşti era cetatea Sevastia, din Armenia.

Cea mai bună rețetă de MUCENICI MOLDOVENEȘTI. Nici măcar gospodinele începătoare nu dau greș. Sunt delicioși!

Ei au refuzat să se închine la idoli și au mărturisit credința lor în Hristos, fapt ce a nemulțumit guvernatorul de atunci, Agricola care a dat ordin să fie întemnițați și supuși la chinuri groaznice. În cele din urmă, soldații creștini sunt condamnați la moarte prin înghețare în lacul Sevastiei.

CALENDAR ORTODOX 9 MARTIE. Ce nu trebuie să faci în această zi sfântă pentru a avea sănătate și noroc tot anul

CALENDAR ORTODOX 9 MARTIE - Sfinții 40 de Mucenici. Ce NU ai voie să faci în această zi SFÂNTĂ!

Ca să îți păstrezi sănătatea, de sărbătoarea celor 40 de Mucenici trebuie să mergi dimineața la Sfânta Liturghie și înalți o rugăciune către cei 40 de Sfinți Mucenici. Nu ai voie să lucrezi în casă și amână spălatul, călcatul, cusutul, gătitul, curățenia. Pregătește cu o seară înainte mucenici muntenești sau 40 de colaci (mucenici moldovenești) și împarte-i apoi nevoiașilor, rudelor după ce au fost sfințite de preot, la slujbă.

9 martie - Sfinții 40 de Mucenici. De ce se beau 44 de pahare?

De asemenea, se spune că cei care semănă, în ziua de cinstire a Sfinţilor Patruzeci de Mucenici, o să aibă rod de 40 de ori mai mult decât în mod normal. Cei care nu respectă această regulă vor avea de suferit.

Rețetă mucenici. Cea mai bună rețetă de mucenici. O gospodină a dezvăluit unde este tot secretul!

Cei 40 de mucenici comemorați pe 9 martie 2018 sunt: Chirion, Candid, Domnos, Isihie, Iraclie, Smaragd, Evnoic, Valent, Vivian, Claudiu, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetie, Flavie, Acachie, Ecdichie, Lisimah, Alexandru, Ilie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Caius, Leontie, Atanasie, Chiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton şi Aglaie.

Vremea schimbă foaia! Meteorologii au făcut anunţul. Prognoza meteo pentru următoarele zile... Minune de 8 Martie pentru o mamă! Bebelușul ei, cel mai mic pui de om pe care medicii l-au văzut, a luat în greutate 20 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x