Antena Căutare

A bătut recordul și acum are probleme mari de sănătate! Un an petrecut în spațiu, dezastru pentru Scott Kelly: ''Cred că a fost cea mai proastă idee...''

Un an petrecut în spațiu și-a spus cuvântul! Scott Kelly, primul astronaut care a rezistat un an departe de Pământ, încă primeşte îngrijiri medicale din cauza durerilor de picioare, picioarelor rigide şi a oboselii, după trei luni de la aterizare.

Un an petrecut în spațiu și-a spus cuvântul! Scott Kelly, primul astronaut care a rezistat un an departe de Pământ, încă primeşte îngrijiri medicale din cauza durerilor de picioare, picioarelor rigide şi a oboselii, după trei luni de la aterizare.

Obiectivul misiunii 'One year in space' a fost tocmai acela de a studia efectul unei șederi prelungite în lipsa gravitației. În cazul lui Scott Kelly, a fost studiată evoluția sa în spațiu și în paralel cea a fratelui său geamăn Mark, acesta aflându-se pe Pământ.

Deoarece se pregăteşte de un proiect în care va trimite oameni pe Marte, în 2030, NASA vrea să înţeleagă modul în care organismul se descurcă în cazul unui an de imponderabilitate.

După întoarcerea sa din spațiu, astronautul Scott Kelly s-a retras din activitatea NASA, scrie nasa.gov. Acesta a povestit că nu s-a simţit deloc bine după ce a revenit pe Pământ, la începutul lunii martie, în Kazahstan.

"Când am ieşit din Soyuz, arătam nu chiar rău. Dar asta doar pentru că sunt un actor foarte bun. Cred că ar trebui să fiu nominalizat la premiile Oscar”, a declarat Kelly, la sediul NASA din Washington.

"Scopul meu acolo nu a fost să arăt grozav. A trebuit să mă asigur că nu arătam mai rău decât cei doi tipi cu care am fost”, a mai adăugat acesta.

Misiunea lui a durat 340 de zile și a fost cel mai lung zbor spaţial, care ar trebui să pregătească drumul pentru lungile călătorii spre planeta Marte, potrivit nasa.gov.

Recordul mondial de timp petrecut în spațiu, fără întrerupere, îi aparține rusului Valery Polyakov, care a rămas peste 14 luni (437 de zile) la bordul fostei stații spațiale Mir, în 1995.

Kelly a fost însoţit, în călătoria spre Pământ, de doi ruşi. La întoarcerea sa acasă în Houston, astronautul a spus că simţea o arsură pe piele, a avut erupţii cutanate şi simptome asemănătoare gripei, relatează sci-tech-today.com. De asemenea, acesta a declarat că s-a simţit atât de rău, încât dacă nu ar fi venit din spaţiu ar fi plecat direct la spitalul de urgenţă.

Când capsula rusă Soyuz a abordat avanpostul în martie 2015, Kelly şi-a spus: "Cred ca a fost cea mai proastă idee să petrec un an de zile pe staţia spaţială internaţională". Prima lui misiune spaţială, care a avut loc cu cinci ani mai devreme, a durat mai puţin de cinci luni.

După un un an petrecut pe Stația Spațială Internațională (SSI), el este cu 5 centimetri mai înalt, relatează ziarul spaniol Estrella Digital. Această schimbare se datorează impactului pe care îl are microgravitatea în spațiu asupra coloanei vertebrale, scrie agerpres.ro.

Coloana se lungește între 3 și 5 centimetri când oamenii călătoresc în spațiu. Gravitatea mai mică împinge în jos vertebrele, astfel încât coloana se poate întinde până la 7,6 centimetri.

Kelly, în vârstă acum 52 de ani, lucrează la o carte, în care el şi fratele său geamăn Mark, astronautul care a luat parte la experimentele medicale, la sol, sunt personajele centrale.

O poveste cutremurătoare despre lupta cu boala și prejudecățile. După 19 ani, o femeie din Indonezia a avut curajul să-ș... Un câine a fost încuiat în mașină, cu geamurile închise. Mesajul lăsat de stăpân: "Vă rog, nu spargeți geamul!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x