Antena Căutare

O poveste cutremurătoare despre lupta cu boala și prejudecățile. După 19 ani, o femeie din Indonezia a avut curajul să-și dea jos vălul care-i acoperea fața

Uneori, devenim ”captivi” în libertate, atât din cauza unor afecțiuni care ne mutilează, boli care ne transformă chipul, dar și din pricina prejudecăților pe care ceilalți le au despre noi. Ajungem să ne ascundem ”sub măști”, în speranța că vom fi cât de cât acceptați sau măcar tolerați în rândul celorlalți. E o luptă dusă pe mai multe fronturi: cu noi înșine și cu ceilalți.

Uneori, devenim ”captivi” în libertate, atât din cauza unor afecțiuni care ne mutilează, boli care ne transformă chipul, dar și din pricina prejudecăților pe care ceilalți le au despre noi. Ajungem să ne ascundem ”sub măști”, în speranța că vom fi cât de cât acceptați sau măcar tolerați în rândul celorlalți. E o luptă dusă pe mai multe fronturi: cu noi înșine și cu ceilalți.

„Femeia cu barbă”, varianta care nu are nimic de-a face cu Conchita Wurst

Povestea Augustinei Dorman nu are nimic de-a face cu ”senzaționalismul” pe care au mizat producătorii Conchitei Wurst, de exemplu. Astăzi, „femeia cu barbă” a devenit un adevărat brand, creat de mass-media, alimentat de nevoia publicului de inedit. Însă, o titulatură similară poate ascunde o poveste sfâșietoare de viață.

Este cazul unei femei din Indonezia, care, din cauza unei dereglări hormonale, a ajuns să aibă o pilozitate facială excesivă. Povestea ei a ajuns în atenția publicului în 2013, odată cu decizia radicală a Augustinei de a se arăta lumii așa cum e. Atunci, la 38 de ani, după ce a stat acoperită cu un vălul timp de 19 ani, indonezianca s-a decis să renunțe la accesoriul care îi ţinea ascuns secretul de ochii indiscreți ai celorlați.

Acum, la 41 de ani, Augustina și-a depășit complexul. Trăiește „descoperită”, iar oamenii o acceptă așa cum e.

Solidaritatea oamenilor a ajutat-o să scape de complexe

În orice caz, lumea a solidarizat cu drama ei. Dincolo de frumusețe și chipuri fără cusur, există și reversul acestora: figuri care ar putea fi asociate, la o primă vedere, esteticii urâtului.

Însă, nu pentru că protagoniștii ar avea vreo vină. Gestul multor internauți în cazul Augustinei a fost unul impresionant. Ei au apreciat-o pentru curaj, pentru determinarea dea fi mamă și pentru... frumusețe.

Drama a început după nașterea primului copil

Drama a început după nașterea primului copil. Bucuria de a fi devenit mamă a fost umbrită de o boală în fața căreia medicii s-au lăsat bătuți. Augustina Dorman a născut primul copil, iar de atunci a început să-i crească barbă şi din clipa aceea nu a mai renunţat la vălul musulman.

Augustina şi-a făcut apariţia în public cu barbă şi a spus că urmează să scape de ea. Copiii ei, dar şi oamenii din oraş au rămas uimiţi când au văzut-o, potrivit Dailymail.co.uk.
Imediat, au apărut şi comentariile despre apariţia ei, însă femeia speră ca cei din jurul ei să o accepte aşa cum este. La începutul anului, o femeie din Germania pe nume Miriam a acceptat să apară la televizor pentru a vorbi despre cazul ei, asemănător cu cel al Augustinei.

Și „copilul cu mască” s-a ferit de reacția oamenilor

Povestea Augustinei nu este una singulară, iar la recurgerea unei măști arecurs și un copilaș mutilat din China.Un copil din China e nevoit să-şi ascundă chipul mutilat în spatele unei măşti chirurgicale. Povestea lui a impresionat o lume întreagă.

La prima vedere, poate părea un erou în miniatură a unei serii de benzi desenate sau film, alături de Spiderman, Batman sau "Omul cu masca de fier". Băieţelul asiatic de nouă ani, cunoscut drept "băiatul cu mască", nu face însă parte din nicio distribuţie Hollywood sau Disney, ci doar încearcă să ducă o viaţă normală şi să se integreze în comunitatea din care face parte, purtând o mască care să-i ascundă chipul desfigurat în urma unui accident.


Surse text: Daily Mail, Reuters, www.thejakartapost.com (follow-up poveste)

Fie viața cât de grea, tu să fugi din calea sa! Cea mai rea zodie din horoscop îți va face zile fripte mereu!... A bătut recordul și acum are probleme mari de sănătate! Un an petrecut în spațiu, dezastru pentru Scott Kelly: ''Cred că...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x