Antena Căutare

Adevarul mortii lui Nicu Ceausescu. Vezi un interviu inedit cu medicul care ar fi putut sa-l salveze!

Nicu Ceausescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceausescu, a fost la un pas de moarte in decembrie 1989. Fostul sau medic, profesorul Alexandru Oproiu, i-a povestit jurnalistului Val Valcu, in exclusivitate, ca atunci cand a fost adus de revolutionari in studioul TVR, fiul cel mic al sotilor Ceausescu era grav ranit.




"Pe Nicu l-am vazut cand mi-a fost adus in encefalopatie hepatica, adica precoma hepatica, isi aminteste prof. Oproiu. A venit fara ca eu, directorul spitalului Fundeni, sa fiu anuntat. M-am trezit cu salvarea de la Jilava, urmata de cel putint 3-4 masini, cu meidici legisti si activisti de la Amnesty International. Din datele pe care le-am obtinut, aceasta encefalopatie hepatica fusese indusa de faptul ca el, avand modificarile acestea psihice, care apar la cirotici, i se daduse diazepam. Diazepamul la ciroza hepatica este nenorocire".

Ciroza s-a descoperit cand a fost injunghiat in burta

Tratamentul de la Fundeni a stabilizat starea pacientului. Insa, prima data, diagnosticul de ciroza hepatica fusese stabilit intra-operator. "In 22 decembrie, cand a fost adus la TVR, cineva l-a injunghiat in burta, iar medicul de la Spitalul Militar, care l-a operat imediat dupa iesirea din emisie, a specificat ca ficatul este cirotic. A fost nevoie de o operatie ampla, fiindca era sectionat intestinul, si atunci s-a vazut ficatul. Era diagnosticat si cu varice esofagiene, isi aminteste prof. Oproiu. Și noi i-am gasit niste varice esofagiene mari, cu risc de sangerare. A plecat de la noi. A avut o rezerva acolo. Nu a fost pazit, din cate stiu eu. Iesirea lui din inchisoare nu s-a datorat bolii, ci unei chichite juridice. El era condamnat pentru port ilegal de arme, iar Paula Iacob s-a folosit de legile de atunci si, pentru ca facuse jumatate din pedeapsa, a putut fi eliberat. Am fost acuzat ca i-am falsificat diagnosticul, ca eu i-am pus diagnostic de ciroza hepatica".

VEZI INTERVIUL COMPLET PE DCNEWS.RO!

Studiu: Doctorii ar deveni mai buni daca ar citi Shakespeare... VIDEO! Oile, costumate special pentru Craciun!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x