Antena Căutare

Apartamentul SECRET din vârful Turnului Eiffel. Pentru cine a fost construit și de ce nu a putut fi NICIODATĂ închiriat

Construcţia Turnului Eiffel a început în 26 ianuarie 1887 şi a durat doi ani, două luni şi cinci zile. Probabil, foarte putini oameni știu că, la ultimul nivel al impozantei clădiri, tronează un apartament special, cu o vedere spectaculoasă.

Construcţia Turnului Eiffel a început în 26 ianuarie 1887 şi a durat doi ani, două luni şi cinci zile. Probabil, foarte putini oameni știu că, la ultimul nivel al impozantei clădiri, tronează un apartament special, cu o vedere spectaculoasă.

Locuința îi apartinea lui Gustave Eiffel, inginerul care a desenat și a realizat impozanta clădire. Acesta a refuzat constant ofertele de închiriere pe care le primea, chiar și pentru niște sume frumușele, cate ar fi putut înseamna o mică avere. Și asta doar pentru o noapte de cazare.

Alexandre Gustave Eiffel a fost un inginer francez, cunoscut în special pentru realizarea Turnului Eiffel care îi poartă numele, dar și pentru că a realizat desenul pentru Statuia Libertătii, scrie evz.ro.

8 milioane de franci. Acesta a fost costul de ridicare al simbolului orașului Paris. În prezent, această sumă ar reprezenta echivalentul a 34 de milioane de dolari.

După ce a terminat construirea Turnului Eiffel, în 1889, Gustave a decis să se "premieze" cu un apartament mic și confortabil, chiar în vârful minunii arhitecturale, potrivit independent.co.uk.

În contrast cu structura din metal a constucției, apartamentul a fost mobilat într-un stil simplu, îndrăgit de oamenii de știință, scria Henri Girard, în cartea "La Tour Eiffel de Trois Cent", în 1891.

Pereții erau acoperiți cu tapet în culori calde, mobila era din lemn, iar un mare pian contribuia la crearea unei atmosfere speciale.

După ce a fost descoperit refugiul secret al lui Eiffel, multe personalități ale vremii, din înalta societate din Paris, au incercat să închirieze micul spațiu, scrie evz.ro.

Eiffel a refuzat toate ofertele de închiriere, preferând să păstreze acel spațiu intim pentru odihnă și meditație, dar si pentru oaspeții săi, printre care se afla ocazional și Thomas Edison, potrivit independent.co.uk.

În prezent, spatiul este deschis publicului larg, pentru vizitare. Curioșii pot admira, aici, o mare parte din mobila originală, ce poartă amprenta faimosului inginer Alexandre Gustave Eiffel, potrivit atlasobscura.com.

Demisia asta face furori pe internet! Ce a scris o tânără româncă în cererea de concediere e genial!... Facebook i-a şters fotomodelului Tess Holliday o fotografie de pe pagina de Facebook. Angajaţii lui Zuckerberg: "Im...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x