Antena Căutare

Artificiile de 4 iulie, senzaţii tari din 1777: Primul spectacol de lumină a avut nevoie de aprobarea Congresului

Americanii ţin la tradiţiile de 4 iulie mai mult decât la orice, iar focurile de artificii sunt un spectacol la care nu pot să renunţe. În 1777, cerul Statelor Unite a fost luminat întâia oară pentru a marca semnarea Declaraţiei de Independenţă din 1776.

Americanii ţin la tradiţiile de 4 iulie mai mult decât la orice, iar focurile de artificii sunt un spectacol la care nu pot să renunţe.

În 1777, cerul Statelor Unite a fost luminat întâia oară pentru a marca semnarea Declaraţiei de Independenţă din 1776.

Focurile de artificii de ziua naţională sunt ceva obişnuit în zilele noastre, dar a fost nevoie de o decizie a Congresului pentru a fi legalizate. Primul spectacol autorizat de 4 iulie a avut loc la un an de la semnarea Declaraţiei de Independenţă.

Evenimentul s-a desfăşurat în Philadelphia, iar ziarele de a doua zi relatau sărbătoarea plină de fast pentru acele vremuri: "Seara, a avut loc o mare explozie de artificii, care a început şi s-a încheiat cu 13 rachete".

Asociaţia pirotehniştilor americani estimează că, în fiecare an, de 4 iulie, au loc 14.000 de focuri de artificii. 90 la sută din veniturile comercianţilor din domeniu provin din vânzările realizate în perioada Zilei Independenţei.

Înfometată! O femeie a "ras" 26 de hamburgeri în zece minute!... FOTO: A cucerit SUTE de bărbaţi cu POZA asta! Toţi au FUGIT când au văzut cum e în REALITATE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x